Obavijesti

Show

Komentari 35

Putevima Malnara: Željkovi prijatelji krenuli su u avanturu

Prijatelji putopisca krenuli su na konjima prema Lici istom cestom kojom je Malnar svake godine jahao. Ekipi se pridružio Dušan Bućan iako nije poznavao Željka

VIDEO

U ovo vrijeme bismo se Željko i ja uvijek uputili u avanturu. Prošla je godina od njegove smrti pa mi prijatelji jašemo u sjećanje na njega, kaže Hamdija Kahrić (62).

Vlasnik autopraonice i kafića Hampy, u koji je Željko Malnar redovito dolazio, uz pomoć putopisca Borisa Veličana (37) organizirao je konjičku karavanu. U tri dana i tri noći na konjima će proći do Like. Pratit će ih terenac koji vozi pokretnu vojničku kuhinju. Na cilju će ih dočekati pečeni janjci. Ekipa će spavati na slami u kampu. Kako im životinje ne bi bile gladne, pobrinuli su se dobrotvori koji su im donirali pola tone zobi i sijeno, a pripremili su im dovoljno litara kave, sokova i rakije kako bi se jahači zagrijali. Na konju do Like jaše i književnik Predrag Raos (63).

- Nije mi strano spavanje na otvorenome, a ne bojim se ni divljih životinja - kaže Raos. Njemu i ostalima nije se pridružio Zlatan Zuhrić Zuhra (52) koji je samo ispratio karavanu.

- Ne volim te povratke u prošlost. U godinama sam kad se ne želim vratiti na to da jedem zob i salatu iz zemlje - rekao je Zuhra. No prisjetio se svojeg putovanja s pokojnim Malnarom kad su zapeli u snijegu. 


- Željko, Hampy i ja smo se natjecali tko će se uspjeti popeti terencem na vrh na koji ni konj ne bi uspio doći. No zapeli smo u snijegu. Hampyja i mene prve je izvukla specijalna policija iz Gospića, a do Željka su se jedva probili koliko je bilo snijega. On nije mogao otvoriti vrata da izađe iz auta, nego je sjedio u vozilu, slušao glazbu i pušio. Kad su ga otkopali, toliko se dimilo iz auta da su mislili da se zapalio - smije se Zuhra. 

Mladen Horvat i Ahmed Abdel Rahim, poznatiji kao Denis i Antimon iz “Večernje škole”, došli su na ispraćaj, a nadaju se da će karavana postati tradicionalna i da će ići i sljedeće godine. 
No ekipi se pridružio glumac Dušan Bućan (36). Iako nije poznavao Željka, na konju je s djevojkom krenuo Malnarovim putevima. Kaže da mu se divio, a i sam je vješti jahač te se odselio iz Zagreba kako bi mogao živjeti na imanju na kojem ima i konje. Zagrebački gradonačelnik Bandić nije došao jer nije dobio službeni poziv. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Euforija u Malmöu!  Obožavatelji stigli pred Arenu, a Lasagna ima čak 35 posto šanse za pobjedu
PRATITE UŽIVO

Euforija u Malmöu! Obožavatelji stigli pred Arenu, a Lasagna ima čak 35 posto šanse za pobjedu

Večeras je prva polufinalna večer Eurosonga na kojoj će nastupiti i naš predstavnik Baby Lasagna

VIDEO J.Lo je u prozirnoj haljini istaknula sve svoje atribute! Prekrila je tek strateški dio...
ISKLESANO TIJELO

VIDEO J.Lo je u prozirnoj haljini istaknula sve svoje atribute! Prekrila je tek strateški dio...

Jennifer Lopez je poznata po provokativnim i spektakularnim modnim kombinacijama na Met Gali. Ovaj put uz bujni dekolte istaknula je i svoju isklesanu figuru
Bravo, Baby Lasagna! Ludnica u Malmo Areni! Svi iz publike urlali uz 'Rim Tim Tagi Dim'
PRATITE UŽIVO

Bravo, Baby Lasagna! Ludnica u Malmo Areni! Svi iz publike urlali uz 'Rim Tim Tagi Dim'

U prvom polufinalu će se za prolazak u finale boriti 15 izvođača, od kojih će 10 ide dalje. Osim njih će nastupati i tri države iz skupine 'Velikih 5'