Obavijesti

Show

Komentari 0

Ramljak je nagradu posvetila unukama: 'Cure, volim vas...!'

Ramljak je nagradu posvetila unukama: 'Cure, volim vas...!'
14

Hrvatsko glumište u nedjelju navečer okupilo je brojnu glumačku elitu te dodijelilo nagrade onima najboljima. Cijeli program upotpunile su izvedbe hrvatskih glazbenika i plesača

VIDEO

U Hrvatskom narodnom kazalištu, voditelji i glumci Slavko Sobin (35) i Bojana Gregorić Vejzović (47) otvorili su 27. dodjelu Nagrada hrvatskog glumišta. Brojni glumci i glumice borilo se za titulu najboljih u kategorijama drame, opere i baleta, a dvoje je dobilo i nagradu za svekoliko umjetničko djelovanje. 

Zagreb: Dodjela Nagrada hrvatskog glumišta

To su maestro Nikša Bareza (83) koji trenutno priprema premijeru opere u Trstu. Njegovu nagradu preuzeo je Ozren Bilušić.

- Posebno mi je važna, jer je nagrada našeg udruženja. Ja sam potrošio desetljeća rada da bi tu glazbu razumio, da bi što dublje ušao u djela na kojima radimo. Naša odgovornost je jako velika - izjavio je Bareza. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Još jedna nagradu u istoj kategoriji osvojio je filmski, televizijski i kazališni glumac Krunoslav Šarić (75). 

Zagreb: Dodjela Nagrada hrvatskog glumišta

- Hvala vam puno. Vi ste šlag na torti za ono što se meni događa večeras. Sad bih trebao biti duhovit i kratak. A bit ću kratak - našalio se Šarić. Dodijeljena je i Nagrada za izniman doprinos kazališnoj umjetnosti koja je pripala ansamblu i autorskom timu predstave Flex, u produkciji Kunst teatra iz Zagreba i u režiji Ivana Penovića, a posebna priznanja od Hrvatskog društva profesionalnih baletnih umjetnika dobili Sonja Kastl i Zlatko Vitez. 

Za najbolje glumačko ostvarenje u radio drami nagradu je dobila Marija Kolb  za ulogu radio drami 'Tuga', dok je za najbolje glumačko ostvarenje u u TV drami nagrada pripala Goranu Rukavini za režiju TV serije 'Počivali u miru'. 

Ozana Mirković kao Margot u baletu 'Opasne veze' osvojila je Nagradu za  izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina (balet). a u istoj kategoriji za dramsku ulogu Laure Wingfield u predstavi 'Staklena menažerija' nagradu su dobili Matea Marušić te Mateo Videk za ulogu Ivana u predstavi 'Huddersfield'.

Zagreb: Dodjela Nagrada hrvatskog glumišta

Za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 30 godina (opera) nagradu je dobio Ivan Šimatović za ulogu Zrinjskog u operi 'Nikola Šubić Zrinjski'. 

- Opera Nikola Šubić Zrinjski ima veliku ulogu u mom životu jer sam se zbog nje počeo baviti glumom - izjavio je Šimatović. 

Za najbolju kazališnu scenografiju i kostimografiju nagradu je dobila Zdravka Ivandija u drami 'Geranium i u predstavi 'Bajka o ribaru i ribici' te Dženisa Pecotić u predstavi 'Tonček i Točkica'. 

- Prije skoro 40 godina počela sam svoj profesionalni život radeći za djecu i tri nagrade koje sam dobila mogu njima posvetiti. Zar to nije divno? - izjavila je Pecotić dok je primala nagradu. 

Za najbolja glumačka ostvarenja u lutkarskim predstavama ili predstavama za djecu i mlade nagrade su pripale Vini Jurčić i Ireni Terezi Prpić za ulogu blizanki u predstavi 'Blizanke' te Matiji Šakoronji za ulogu Zrksa u predstavi 'Huligan'. 

- Bez riječi sam. Ovo je prekrasna nagrada i mislim da ju je ova predstava zaslužila. U publici su do sad bile i starija i mlađa populacija i to mi je drago jer mislim da pogotovo mladi jednostavno moraju pogledati ovu predstavu - izjavio je Šakoronja.

Za najbolju lutkarsku predstavu ili predstavu za djecu ili mlade nagradu je osvojila predstava 'Tonček i Točkica' u režiji Anje Maksić Japundžić i produkciji Gradskog kazališta Žar ptica iz Zagreba, dok je u kategoriji najboljih umjetničkih ostvarenja (balet) nagrada pripala  Iryni Chaban Bilandžić za ulogu Medore u baletu 'Gusar' i Tomislavu Petranoviću za ulogu Vikonta De Valmonta u baletu 'Opasne veze'. 

Zagreb: Dodjela Nagrada hrvatskog glumišta

Valentina Turca dobila je Nagradu za najbolje koreografsko ili dirigentsko ostvarenje u predstavi 'Smrt u Veneciji', a ista ta predstava osvojila je Nagradu za najbolju predstavu u cjelini. 

Za najbolja umjetnička ostvarenja (opera) nagradu je dobila Ivana Lazar za ulogu Kraljice noći u operi 'Čarobna frula' i Giorgio Surian za ulogu Macbetha u operi 'Macbeth'. 

Ivo Lipanović i Jelena Bosančić osvojili su Nagradu za najbolje dirigentsko ili redateljsko ostvarenje, a predstava 'Čarobna frula' u režiji Krešimira Dolenčića i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu proglašena je najboljom u kategoriji najbolje predstave u cjelini. 

Za najbolji praizvedeni suvremeni hrvatski dramski tekst ili najbolju dramatizaciju, adaptaciju, dramaturšku obradu teksta ili dramaturgiju predstave nagradu je dobila Ana Marija Veselčić za dramski tekst 'Domaši'. 

Zagreb: Dodjela Nagrada hrvatskog glumišta

Vlasta Ramljak dobila je nagradu za Najbolju sporednu žensku ulogu, a titula za najbolju mušku ulogu pripala je Živku Anočiću za ulogu Uga u predstavi 'Kiklop'. 

- Neću reći da sam ostala bez teksta, imam ga još malo. Prije svega, čestitala bih svojim kolegicama koje su bile nominirane u mojoj kategoriji. Hvala na malom čudu od djeteta Viti Čičku koji je izdržao sa mnom četiri sata na pozornici - izjavila je Ramljak, a posebno nagradu posvetila mami i unučicama. 

- Mama, volim te. Mia, Sara, Tena, Ema, voli vas baka - zaključila je. 

Zagreb: Dodjela Nagrada hrvatskog glumišta

Za najbolja umjetnička ostvarenja (drama) nagrada je pripala Olgi Pakalović za ulogu Olge u predstavi 'Konstelacije' i Radi Šerbedžiji za ulogu Georgea u predstavi 'Tko se boji Virginije Woolf. U kategoriji najboljih redateljskih ostvarenja nagrada je pripala Saši Anočiću za režiju predstave 'Kiklop' koja je ujedno proglašena i najboljom predstavom u cjelini. 

Svečanost je prošla u najboljem mogućem redu, to nam je potvrdila i tajnica Hrvatskog društva dramskih umjetnika Marija Babić Filipović. 

- Stvarno sam ponosna na ovu ceremoniju. Žao mi je što su neki bili spriječeni doći jer ih je ulovila viroza, ali pljeskali smo i za njih. Zaista je sve prošlo baš onako kako smo htjeli - zaključila je Babić Filipović. 

Na 24. dodjeli nagrada prisustvovao je i 'creme de la creme' hrvatskog glumišta - Mia Begović, Mia Elegović, Almira Osmanović, Dinko Bogdanić i brojni drugi. 

Zagreb: Dodjela Nagrada hrvatskog glumišta
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'
NE MOŽE SE SVE SREDITI

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'

Čini se kako je dosta smršavila u posljednje vrijeme jer joj trbuh i struk, koji su se isticali ispod kratke majice, nisu glatki ni zategnuti

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...
Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'
KANYEOVA DRAGA

Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'

Bianca i Kanye u braku su od kraja 2022., a od ljeta iz dana u dan šokira svojim golišavim modnim kombinacijama