Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
27 komentara

Razlike u plaći: The Rocku 222 mil. kuna više nego Scarlett...

Kako ističe Sehdev, istraživanja pokazuju da žene i muškarci jednako traže povišice, ali žene imaju 15 posto manje šanse da će je i dobiti

Foto: PA/PIXSELL, Privatni album
27 komentara

Vodeći svjetski stručnjak za celebrityje, Jeetendr Sehdev izjavio je da je zgrožen razlikom u plaćama na Forbesovoj listi najplaćenijih glumica koja je nedavno izašla.

Foto: Instagram

Kako je ispričao, prošle su četiri godine otkako je glumica Patricia Arquette (51) održala govor Oscarima kada je zahtijevala jednake plaće muškarca i žena u filmskoj industriji. 

- Sjećam se gromoglasnog aplauza holivudske elite poput Meryl Streep i Jennifer Lopez koje su skakale na svojim mjestima o kojima su onda svi pisali. Je li nešto od tada stvarno promijenilo po pitanju plaća žena? - upitao se Sehdev, piše Forbes

Avengers: Endgame Fan Event - London | Autor: Doug Peters/Press Association/PIXSELL Foto: Doug Peters/Press Association/PIXSELL

Scarlett Johansson (34) je glumica koja je ove godine najviše zaradila, oko 373 milijuna kuna. Naravno da bi svatko za taj iznos rekao da je i više nego zadovoljavajuć, ali kad ga se usporedi s onim Dwaynea Johnsona (47), kojeg nazivaju 'The Rock', na vidjelo dođe nejednakost u plaći.

Foto: Twitter/Screenshot

On je zaradio oko 595 milijuna kuna te se nalazi na vrhu ljestvice najplaćenijih glumaca. Nakon njega slijede Chris Hemsworth (36) s gotovo 509 milijuna kuna, Robert Downey Jr. (54) s 439 milijuna kuna te bolivudska zvijezda Akshay Kumar (51) koji je u džep 'stavio' 433 milijuna kuna. Sve je to veći iznos od onog koji se veže uz najplaćeniju ovogodišnju glumicu Johansson. 

Foto: Twitter/Screenshot

Kako ističe Sehdev, razlika u plaći nije zato što se žene ne zalažu ili ne traže povišicu.

- Istraživanja pokazuju da žene i muškarci jednako to traže, ali žene imaju 15 posto manje šanse da će povišicu i dobiti - priča. 

DWAYNE JOHNSON 'The Rock' na Havajima oženio 13 godina mlađu: 'Uzimam te'

Smatra da je sustavna nejednakost koju žene doživljavaju na poslu i u društvu općenito pravi razlog razlike u plaćama, ali i svjesna diskriminacija i to što je manjak onih koji preuzimaju odgovornost zbog različitih isplata. 

 


 

 

 


 
Naši partneri pišu
Message