Obavijesti

Show

Komentari 78

Razočarani Zuhra: Sin je talent za glazbu, a Akademija ne želi izaći u susret da se plaća na rate

Razočarani Zuhra: Sin je talent za glazbu, a Akademija ne želi izaći u susret da se plaća na rate
5

TRUDI SE Sin ide na Rock akademiju, školarina se popela na 4500 kuna, a ne daju mi platiti na rate preko uplatnica. Pred sinom sam se osjećao bijedno, kaže glumac

VIDEO

Baš kad mu je prošle godine krenula urnebesna komedija 'Ocat i sin', zagrebački glumac Zlatan Zuhrić Zuhra (58), poput stotina drugih glumaca, postao je žrtva korona pandemije.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska estrada zbog korone na koljenima

Pokretanje videa...

01:06

Predstava u kojoj igra s mladim Tinom Sedlarom sve do proljeća punila je kazališne dvorane pa su je nerijetko morali odigrati i dva puta u istom danu. A onda je sve stalo i Zuhra je ostao bez angažmana i prihoda.

- Nisam želio kukati ni jadati se, ali me ovih dana jedna obična životna situacija dovela do toga da progovorim jer se radi o mojem djetetu. Moj sin već tri godine uči svirati bubnjeve u Rock Akademiji i doista je posvećen glazbi. Uz to, od ove godine je maturant u srednjoj grafičkoj i htio sam mu i ove godine omogućiti nastavak glazbenog obrazovanja - kaže Zuhra, koji je tijekom ljeta odigrao tek nekoliko predstava.

Ovih dana krenuo je i na set nove RTL-ove serije 'Blago nama', čije je snimanje proljetos također bilo odgođeno.

- Na četvrtoj godini, osim individualnih satova, Vjeko je trebao pohađati i solfeggio te skupno sviranje pa je to uvećalo školarinu za semestar do iznosa od oko 4500 kuna, što ovoga trenutka supruga i ja stvarno nismo u stanju keširati jer trenutačno živimo samo od njezine plaće. Budući da moj sin već tri godine pohađa Rock Akademiju i oduvijek smo plaćali na vrijeme, mislio sam da će mi izaći ususret i omogućiti da platim školarinu u nekoliko rata preko uplatnica, ali sam se prevario - govori razočarano zagrebački glumac.

Kako kaže, najprije ga je odbila ljubazna djelatnica škole koja radi na upisima pa je zamolio sastanak kod direktora Ladislava Račića.

- Jedva je pronašao termin da nas primi, a onda je uslijedio novi šok. Objasnio sam mu moju situaciju, ali nije htio ni čuti. Da ne može na rate i gotovo! To me stvarno naljutilo i razočaralo, a pred vlastitim sinom sam se osjećao bijedno. Ne razumijem da netko tako olako može odbiti običnu ljudsku molbu i shvatiti moju trenutačnu financijsku situaciju. Tim više jer Vjeko uživa u glazbi, obožava svojeg profesora i raduje se svakom satu - kaže Zuhrić.

Ravnatelj Račić ima pak svoje argumente:

- Naša Rock Akademija djeluje već 28 godina i u početku smo imali mogućnost plaćanja na rate preko uplatnica, ali smo od toga morali odustati. Umjesto da se bavimo polaznicima i programom, morali smo gubiti dane i dane na moljakanja roditelja da nam plate i osjećali smo se kao utjerivači dugova. A ako odobrimo jednom, morali bismo svima. Na rate se može plaćati preko kartice, a ako roditelji ili djeca nisu zadovoljni programom, vraćamo im novac. Omogućili smo mnogima i stipendije, ali nažalost vremena su takva da se i mi borimo za opstanak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu