Show

Komentari 1

Redatelj 'Južnog vetra 2': 'Tko traži uzbuđenje dobit će ga! U planu je još jedna serija i film'

Redatelj 'Južnog vetra 2': 'Tko traži uzbuđenje dobit će ga! U planu je još jedna serija i film'

Pet dana prije projekcije, sve raspoložive ulaznice za film 'Južni vetar 2 – Ubrzanje' su rasprodane. 'Južni vetar' u kinodvoranama je pogledalo milijun i pol gledatelja, a istoimena serija doživjela je ogroman uspjeh

U Puli je prikazana svjetska premijera filma 'Južni vetar 2 - Ubrzanje' koji se snimao i u Hrvatskoj, točnije u Kastvu.  Podsjetimo, prvi film 'Južni vetar' je 2018. godine postao veliki hit u cijeloj regiji. Nakon filma je snimljena serija od 14 epizoda, a sad život glavnog lika Petra Maraša nastavlja tamo gdje je serija stala.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Zbog velikog interesa publike bilo je normalno nastaviti dalje, a htjeli smo malo napraviti drugačiji film od prvog dijela. Tako da tko traži uzbuđenje dobit će ga! Tamo gdje je stala serija počinje film – rekao je redatelj Miloš Avramović (43)

Miloš Biković (33) igra narko-bossa Petra Maraša koji koristi sve prednosti novostečenog statusa vođe srpskog podzemlja pod zaštitom države. Tražeći povoljnu priliku, s vjernim Baćom kojeg igra Miodrag Radonjić (32) odlazi u istočnu Srbiju. Tamo saznaje vijesti zbog kojih će biti prisiljen promijeniti planove i vratiti se na ulicu.

'Južni vetar 2'  jedini je film iz Srbije koji će biti prikazan u okviru glavnog natjecateljskog programa međunarodne selekcije Pulskog festivala.

Kako film završava s 'cliffhangeroom', Avramović je potvrdio snimanje i trećeg dijela filma. 

- Da, imat ćemo još jednu sezonu serije i snimat ćemo još jedan nastavak filma, ako nam se u međuvremenu ne smuči - našalio se Avramović i dodao kako je užitak raditi na ovom projektu.

'Južni vetar' u kinodvoranama je pogledalo milijun i pol gledatelja, a istoimena serija doživjela je ogroman uspjeh.

- Kad sam vidio u kafiću bijeli šećer i na njemu piše 'Ovo je moj grad', a na smeđem šećeru piše 'Malo je i moj' onda sam postao svjestan utjecaja filma i pitao sam se gdje je moj dio od ovog šećera – našalio se Avramović.

Glavni glumac filma Miloš Biković zadnjih godina gradi karijeru u Rusiji.
- Najvažnije je savladati jezik. Ne postoji velika razlika u glumi na domaćem tržištu i u Rusiji. Gluma je zanat. Razlika je u projektima, Rusija je veliko tržište i ima široku lepezu mogućnosti to je nešto čega na Balkanu nema. Ovdje film uvijek ovisi o državi, o fondovima, o Ministarstvu kulture i ne postoji mogućnost da se od filma napravi biznis - dodaje kako u Srbiju dolazi samo zbog 'Južnog vetra' koji mu je drag zbog ekipe na filmu. Nakon uspjeha u Rusiji glumac je osnovao producentsku kuću 'Archangel studios'.

POGLEDAJTE NOVU SEZONU ZVIJEZDE VRIŠTE:


 

Najčitaniji članci