Show

Komentari 0

Rijeka poput sna: Četiri tenora i pun HNK zapjevali su zajedno

Rijeka poput sna: Četiri tenora i pun HNK zapjevali su zajedno

Stajaće ovacije i povratak na čak četiri bisa zaslužila su u subotu Četiri tenora i maestro Jurica Karuza nakon koncerta u HNK Ivan pl. Zajc u Rijeci

Đani Stipaničev, Marko Pecotić, Marko Škugor i Vladimir Garić briljirali su u izvedbi talijanskih kancona, opernih arija i domaćih standarda te su bez imalo sumnje oduševili publiku, ali je i ona oduševila njih. 

Rijeka je ispunila sva moja očekivanja, čak i više od toga. Nismo baš očekivali dvostruki 'stand-up ovation'. Opušteni i smireni smo ušli u koncert za koji vjerujem da je bio stvarno kvalitetan. Drago mi je da su svi zadovoljni, publika je već nakon koncerta govorila kako bi nas ponovno voljeli ugostiti. Ja se stvarno nadam da će se to uskoro i ostvariti, kazao je Marko Pecotić.  

Tenori su otpjevali velike svjetske uspješnice poput 'Grande Amore', 'Core 'ngrato', 'Non ti scordar di me', 'Canzone per te', 'Chitarra Romana' i domaće standarde poput 'Golubova', 'Cesarice', 'Adio Splite' i 'Bokeljske noći'.

Posebne simpatije pobrali su posvetivši publici pjesmu 'Najdraža Rijeko' Damira Badurine koja je ujedno i himna Grada Rijeke. U izvedbu legendarne 'Vilo moja' ovog su puta morali uložiti dodatne napore jer je njen autor Ivica Badurina sjedio u publici. Gotovo sigurno je bio zadovoljan njenom izvedbom posebno zato što se Tenorima u pjesmi pridružila cijela dvorana. 

- Rijeka je bila poput divnog sna. Prepuno gledalište, pregršt divnih emocija koje su se dogodile u mnogim trenucima večeri. Bila je to jedna od onih večeri koje se pamte, pa se nadam ponovnom susretu s riječkom publikom, kazao je Đani Stipaničev, a s njim se složio i Marko Škugor.

- Koncert je uistinu bio spektakularan. Usudio bih se reći - najbolji koncert i najbolja publika do sada na koncertima Četiri tenora. Od organizacijskog do tehničkog dijela na čelu s legendarnim Bracom Radovićem na razglasu, sve je bilo besprijekorno. Hvala svima koji su bili na koncertu i radujem se ponovnom susretu s riječkom publikom, kazao je Marko Škugor. 

- Počašćeni smo odazivom i primitkom publike u riječkom teatru. Ugodna atmosfera omogućila je da se osjećamo kao kod kuće. Nadam se da se opet uskoro vidimo u, kao što je Belan opjevao, 'Rijeci snova, vrelu nade', zaključio je Vladimir Garić. 

Tenori su svoju glazbenu priču započeli ljetos u Zagrebu i u trenu oka postali prava atrakcija. Koncert u Rijeci rasprodali su 10 dana unaprijed, a ljubitelji klasične glazbe hrle ih poslušati gdje god se pojave. Svojom vrhunskom izvedbom i šarmom s lakoćom uspostavljaju bliskost s publikom koja ih je iskreno zavoljela te je svaki njihov koncert večer za pamćenje. Ovo ljeto obišli su cijelu obalu, a nakon Rijeke koncertni niz nastavljaju u Zadru. Rezervirajte 8. prosinca za koncert Četiri tenora i pridružite nam se u Arsenalu na večeri koju ćete sigurno još dugo pamtiti. 
 

Najčitaniji članci