Obavijesti

Show

Komentari 67

Rođendan kralja funka: Nisu mu bili važni darovi, samo ljudi

Rođendan kralja funka: Nisu mu bili važni darovi, samo ljudi
9

Danijela Dvornik rođendan svog pokojnog supruga obilježit će u njegovom rodnom gradu gdje su se i upoznali. Hitove čuvenog 'Manijaka' slušat će u društvu kćeri Elle koja će uskoro roditi Dinovo unuče

VIDEO

Mom Dinu datumi nikad nisu imali veliko značenje, ali volio je biti u društvu. Stoga sam za njegove rođendane okupljala obitelj i prijatelje na Braču gdje su nas uglavnom zatekli njegovi rođendani dok smo ljetovali. Obavezno sam mu pravila i slavljeničku tortu i rožatu, rekla je Danijela Dvornik (50).

Njezin suprug, pjevač Dino Dvornik danas bi slavio 53. rođendan zbog čega Splićani danima plešu i pjevaju njegove hitovu na festivalu “Aj cha”.

I Danijela će obilježiti pjevačev rođendan tulumom u njegovu rodnom gradu gdje su se upoznali i zaljubili, a hitove čuvenog Manijaka, kako su obožavatelji tepali Dinu na račun njegove pjesme, slušat će u društvu njihove kćeri Elle (26) koja će uskoro roditi Dinovo unuče.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Volio je raditi tulume u Selcima pa je okupljao veliko društvo, puštao glazbu i glumio MC- ja. Niti su mu bili važni pokloni niti jelo i piće, samo da je smijeha i ljudi - prisjetila se Dvornikova udovica.

danijela dvornik

Prije dvije godine redatelj Danijel Tipura počeo je snimati prve kadrove o dokumentarnom filmu ‘Manijak’ u kojemu će Dvornikovi prijatelji i obitelj govoriti o njegovim brojnim poslovnim i privatnim uspjesima.

Premda Hrvatski audiovizualni centar zasad nije prepoznao filmski potencijal priče o životu splitskog buntovnika koji se glazbenom karijerom prometnuo u kralja funka, Tipura je ustrajan dokumentarac od Dinovu životu završiti.

Dok je snimao kadrove za film, ispričao je, doznao je kako je Dvornik pet puta zamalo ubijen jer je nastupao za vrijeme rata po diskotekama u kojima pucnjave nisu bile nepoznate i rijetke.

- Jednom mu je prilikom, navodno, policija došla na vrata zbog prometne nesreće u kojoj je sudjelovao. Dino se na to iznenadio pa je odgovorio policajcima da on ne zna ništa o tomu budući da se samo vozio i slušao muziku. Tek je kasnije vidio da je automobil uništen u totalki - rekao je Tipura.

Dino je u djetinjstvu isprva nastavio očevim glumačkim stopama pa je s Borisom Dvornikom glumio u seriji “Naše malo misto”, a nakon toga zaigrao je u još nekoliko dječjih filmova i serija. Kao osnovnoškolac upisao je i glazbenu, od koje je odustao. Glazbena priča kralja funka nastavila se s njegovih 17 godina kada se zaljubio u glazbu i s bratom Deanom osnovao bend Kineski zid.

Zajedno su snimili ploču koja je upisana u povijest hrvatske diskografije kao prvo glazbeno izdanje u funky stilu. Sedam godina kasnije na Zagrebfestu nastupio je s pjesmom “Tebi pripadam” i osvojio nagradu za najboljeg debitanta. Od tada do smrti Dino je nizao uspjeh za uspjehom.

- Često sanjam svoje dobre pjesme no kad se probudim, nijedne se note ne sjećam - znao se šaliti.

Porina za pjesmu “Afrika” osvojio je 1996. godine, a godinu poslije istu nagradu dobio je za album “Enfant terrible”. U filmu “Ta divna splitska noć” 2004. godine odigrao je narkobossa, a reality show “Dvornikovi” cijelu je obitelj lansirao u zvjezdanu orbitu Lijepe naše. Dino je tada napravio šestogodišnju pauzu poslije koje je počeo rad na albumu “Pandorina kutija”, koji je izašao nekoliko mjeseci nakon njegove iznenadne smrti. Preminuo je samo 18 dana nakon što je proslavio 44. rođendan. Bilo je to 7. rujna 2008. godine.

Sa 17 godina se u glazbu pa s bratom Deanom osniva bend Kineski zid. Snimaju ploču koja je bila prva u funky stilu u hrvatskoj diskografiji. Sedam godina poslije Dino je na Zagreb-festu debitirao pjesmom “Tebi pripadam” i osvojio nagradu za najboljeg debitanta. Od tada Dino niže samo uspjehe.

Porina za pjesmu “Afrika” osvojio je 1996., a godinu poslije istu nagradu dobio je za za album “Enfant terrible”. U filmu “Ta divna splitska noć” 2004. odigrao je narkobossa, a reality show 'Dvornikovi' cijelu je obitelj lansirao u zvjezdanu orbitu Lijepe naše. Dino je tada napravio šestogodišnju pauzu poslije koje je počeo rad na albumu 'Pandorina kutija', koji je izašao nekoliko mjeseci nakon njegove iznenadne smrti. Preminuo je samo 18 dana nakon što je proslavio 44. rođendan. Bilo je to 7. rujna 2008. godine. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'
ŠOKIRALA REGIJU OBJAVOM

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'

Regionalna folk zvijezda ekskluzivno nas je ugostila u dvorcu na dan objave razvoda i ispričala zašto se odlučila na takav korak...
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija