Obavijesti

Show

Komentari 16

Robin Williams je uspio usrećiti baš svakoga, osim samog sebe

Robin Williams je uspio usrećiti baš svakoga, osim samog sebe
7

Mislim da se najtužniji ljudi uvijek najviše trude usrećiti druge jer znaju kako je to kada se osjećaš apsolutno bezvrijedno. Ne žele da itko drugi to osjeti, kazao je jednom Williams

VIDEO

Svakoga je mogao usrećiti osim samog sebe, rekao je o Robinu Williamsu redatelj Garry Marshall. 

Veliki komičar i glumac umro je 11. kolovoza 2014. godine. Imao je 63 godine. Objesio se u svojoj sobi o remen. Satima prije smrti, Williams je trpao novac i satove u čarape te ih odnio prijatelju na čuvanje. 

Robin Williams dies age 63

Obdukcija je pokazala da je Robin imao nedijagnosticiranu demenciju zbog čega je patio od nesanice i anksioznosti. Bio je paranoičan i borio se i s depresijom. U listopadu 2013. dijagnosticiran mu je rani studij Parkinsove bolesti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sigurna sam da je bio umoran od svega kroz što je prolazio, a dijagnoza Parkinsonove bolesti vjerojatno ga je dotukla - rekla je Robinova supruga Susan Schneider

Iako su mu se psihičko i fizičko stanje pogoršavalo, Williams je i u posljednjim mjesecima života, kao i uvijek, pomagao potrebitima.

Robin Williams dies age 63

Oplakivala ga je i gorila Koko

Samo nekoliko mjeseci prije nego što si je oduzeo život, preko video-razgovara upoznao je teško bolesnu Novozelanđanku Vivian Waller (21) kojoj je jedna od najvećih želja bila upoznati Robina. On je to čuo i odmah je s njom stupio u kontakt. Jednom drugom prilikom, posjetio je 13-godišnju djevojčicu Jessicu Cole koja je umirala od raka mozga. Proveo je s njom cijeli dan, kartajući i gledajući nogomet.

Williams je, prema pričanju njegovih kolega, uveseljavao sve oko sebe. Čak je zabavio i slavnu gorilu Koko koja priča znakovnim jezikom. Glumac ju je posjetio u njenom utočištu. Koko se odmah 'zaljubila' u Robina koji ju je škakljao i grlio. Gorila Koko također je danima oplakivala slavnog komičara.

 

 

 

- Njegova najvrjednija ostavština je, osim troje djece, sreća i veselje koju je nudio ostalima, posebno onima koji su se borili s teškim osobnim bitkama - kazala je Schneider nakon smrti supruga. 

Njegova kćer Zelda, kojoj je Williams danima prije svoje smrti čestitao rođendan i preko društvenih mreža, rekla je da je njen otac bio najdarežljivija osoba koju je ikad upoznala. 

Actor Robin Williams Found Dead

Na pozornici svladao sramežljivost

Osim što je zadužio svijet svojoj glumom u koju je, kažu njegovi kolege Matt Damon i Ben Affleck, unosio cijelo svoje biće, Williams je bio izniman stand-up komičar, a bio je poznat i kao vrstan improvizator. Stand-up nastupima započeo je svoju karijeru u svijetu zabave. 

Rođen 21. srpnja 1951., Robin je od malena, otkrio je, pozornost svoje majke, bivše manekenke, tražio duhovitošću. 

- Sve što znam o komediji, naučio sam od nje - rekao je jednom prilikom. 

Bio je sramežljiv i plah učenik. Obitelj se često selila zbog posla njegova oca Roberta Fitzgeralda, a Williams je humorom osvajao svoje kolege. Najugodnije se, doduše, osjećao na pozornici.

- Kada sam upisao dramsku nastavu u srednjoj školi, napokon sam imao osjećaj da sam svladao svoju sramežljivost - kazao je glumac. 

Borba s ovisnostima

Dok je bio samo posvećen stand-up, Robin je tijekom turneja partijao i šmrkao kokain. Ovisnost je razvio tijekom sedamdesetih i osamdesetih godina. Kada mu je prijatelj John Belushi umro 1982. godine od predoziranja, Williams je pao u depresiju, no posvetio se i 'skidanju' s droga i alkohola. Pri tome mu je uvelike pomoglo bicikliranje, u koje se zaljubio. 

Robin Williams dies age 63

Ranih 2000-tih, glumac se počeo žestoko opijati, a 2006. se prijavio u centar za liječenje ovisnosti o alkoholu. Kasnije je rekao da je počeo piti samo zato jer se nije htio vratiti kokainu. Nakon nekog vremena je posustao, pa je ponovno 'posezao' za alkoholom i ponovno je zatražio stručnu pomoć 2014.  Od tada do smrti, bio je potpuno trijezan. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'
ISPRIČALA DETALJE O MAJČINSTVU

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'

Marijin sin Mario će početkom svibnja napuniti pet mjeseci, a pjevačica je otkrila zašto se odlučila za to ime, tko joj je najveća podrška i zašto ne voli dijeliti sinove fotografije

Sydney Sweeney je plesala bez grudnjaka pa poručila: 'Žao mi je što imam sjajne grudi...'
PORUKA HEJTERIMA?

Sydney Sweeney je plesala bez grudnjaka pa poručila: 'Žao mi je što imam sjajne grudi...'

Glumicu je nedavno kritizirala holivudska producentica Carol Baum. Unatoč negativnim komentarima, Sydney je uživala s prijateljima u Meksiku
Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...
ČAROBNI DAN

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...

Bivša pjevačica i voditeljica u vezi je s Većeslavom Holjevcem, bivšim ragbijašom i unukom istoimenog bivšeg gradonačelnika Zagreba