Obavijesti

Show

Komentari 0

Roisin Murphy je najnovija zvijezda koja stiže na INmusic

Roisin Murphy je najnovija zvijezda koja stiže na INmusic

Art-pop heroina Róisín Murphy na krilima jednog od najboljih plesnih albuma pandemijskih vremena vraća se na pozornice INmusic festivala u lipnju 2022. godine!

VIDEO

Bogati program INmusic festivala #15 već je najvećem hrvatskom glazbenom festivalu donio titulu jednog od 20 najboljih i najiščekivanijih festivala u svijetu po odabiru institucije glazbenog novinarstva, britanskog New Musical Expressa, a najnovijim programskim pojačanjem INmusic festival #15 postaje još bolji! Róisín Murphy probila se na svjetsku scenu kao istaknutija polovica elektro dua Moloko početkom 2000-tih, a čiji hitovi i danas čine svaku respektabilnu kućnu plesnu playlistu. Nakon razlaza Moloka, Róisín Murphy započinje iznimno uspješnu i umjetnički raznoliku solo karijeru koja svoj kvalitativni vrhunac tek doseže. Nepredvidljiv i eksperimentalan pristup elektronskoj glazbi s izraženim plesnim potencijalom Róisín Murphy je predstavila već sa debitantskim solo albumom 'Ruby Blue' izdanim 2005. godine uz jednoglasno pohvalne kritike. Uslijedio je komercijalno uspješniji i objektivno izvrstan album 'Overpowered' 2007. godine koji je  Róisín Murphy na oduševljenje publike predstavila i na drugom izdanju INmusic festivala. Uz sporadične nove singlove i glazbene suradnje, nadolazećim periodom karijere svestrane i razigrane Róisín Murphy dominirao je opsežan popis koncertnih nastupa i turneja, modni projekti i obitelj. Povratak u studio naznačio je EP na talijanskom 'Mi Senti' 2014. godine, a već iduće godine izlazi novi pop eksperiment neustrašive Róisín Murphy, 'Hairless Toys' 2015. godine i 'Take Her Up to Monto' 2016. godine. Reinterpretacijom i samouvjerenim poigravanjem s retro utjecajima disca i minimalističkog funka na dugo očekivanom petom studijskom albumu 'Róisín Machine' izdanom u listopadu 2020. godine, Róisín Murphy ulazi u novu eru plesne klupske glazbe za 21. stoljeće i predstavlja jedan od najboljih albuma u 2020. po mišljenju svjetskih glazbenih kritičara. Savršena glazbena podloga za plesni povratak na velike pozornice i dugo očekivani susret s mnogobrojnom publikom obilježiti će i impresivno slavljeničko izdanje INmusic festivala #15!

Róisín Murphy pridružuje se već potvrđenim nastupima The Killers, Nick Cave & The Bad Seeds, Deftones, Kasabian, Royal Blood, IDLES, White Lies, Fontaines D.C., Gogol Bordello, Amadou & Mariam, Sleaford Mods, The Comet Is Coming, Hinds, Dry Cleaning, Tamikrest i dr. u sklopu odgođenog jubilarnog izdanja INmusic festivala #15 koje će se održati na dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu po prvi put u trajanju od četiri festivalska dana, od 20. do 23. lipnja 2022. godine. Četverodnevne festivalske ulaznice za INmusic festival #15 po cijeni od 599kn dostupne su putem službenog festivalskog webshopa, a već kupljene trodnevne ulaznice za INmusic festival #15 ostaju važeće i za puna četiri festivalska dana u novim datumima održavanja jubilarnog izdanja INmusic festivala. Višestruki posjetitelji INmusic festivala registrirani kao članovi INmusic cluba imaju mogućnost ostvariti popuste na ulaznice za sebe i svoje prijatelje u iznosu do 100 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac