Obavijesti

Show

Komentari 299

Romanu su 20. put pretukli na ulici: 'Ne mogu više, bojim se'

Romanu su 20. put pretukli na ulici: 'Ne mogu više, bojim se'
3

Transrodnu dizajnericu su pretukli već dvadeseti put. Boji se izaći na ulicu iz svog haustora u Zagrebu te se svaki put, priznaje, pita hoće li preživjeti dan

VIDEO

Netko me očito pratio dok sam hodala Ilicom. Samo sam čula: ‘Romanice’. Okrenula sam se i vidjela tri muškarca. Dobila sam jedan šamar, pa drugi. Pala sam na pod, a onda sam dobila nekoliko snažnih udaraca nogom u rebra. Ostala sam tako sjediti. Nisam vrištala ni plakala, navikla sam na to, kaže Romana Taylor (49).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

04:54

Bivša modna dizajnerica, koja se prije zvala Robantico, ponovno je bila žrtva nasilja u Zagrebu. U godinu i pol dana, koliko je u tranziciji, napali su je, kaže, dvadeset puta. Psihičkih maltretiranja u kojima joj dobacuju pogrdne riječi na cesti nabrojala je pedesetak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:08

- Bila sam zarobljena u muškom tijelu. Na meni su se prije vidjeli muški obrisi. Još se vide, naravno, ali promijenila sam se 60 posto s obzirom na to da sam godinu dana na hormonskoj terapiji. Prije sam nosila perike, pa su svi vidjeli da je nešto čudno sa mnom. Zbog toga su me napadali, a ja sam samo hodala ulicom sretna i ponosna što sam se oslobodila tijela muškarca- kaže Romana.

Transrodna je aktivistica i na društvenoj mreži je angažirana.

- Pričam o ljubavi, toleranciji i slobodi. Javno sve objavljujem. Svaki moj status komentiraju homofobi i transfobi. Očito su me prepoznali na cesti - smatra Taylor.

Dodaje da proživljava pakao.

- Na hormonima sam, mijenja mi se tijelo, anatomija, psiha, a ja proživljavam takvu diskriminaciju i agoniju. Svaki put kad izađem pitam se hoću li se kući vratiti živa - očajna je dizajnerica, zbog čega razmišlja odseliti se iz Hrvatske. Želja joj je preseliti se u Berlin nakon operacije promjene spola, koju će obaviti krajem godine u Beogradu. To će je stajati 7000 eura.

fashion buvljak

Nakon toga voljela bi se ostvariti kao majka. Kaže da nema više što čekati jer ima 49 godina, a i boluje od azbestoze jer je godinama radila u tvornici azbesta. Liječničke prognoze nisu optimistične, no Romana se ne predaje.

- Dijete bih sama podizala te mu pružila ljubav i sigurnost koju ja nikad nisam imala u životu. Odgajala bih ga u ljubavi - rekla je Taylor. Obitelj ju je isprva odbacivala, no sad je, kaže, polako počinju prihvaćati.

- Majka nije htjela razgovarati sa mnom iako sam se kao dijete oblačila u curicu - kaže Romana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 299
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje