Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
2 komentara

Romski orkestar: 'Zagrebe, eto nas nakon dugih sedam godina'

Romska brass atrakcija nastala je prije 23 godine u selu Zece Prajini na sjeveroistoku Rumunjske, a pojavljuju se u filmu 'Borat' i obradama poznatih tema iz filmova, prije svega James Bond i 'Born to be Wild'

Foto: Promo
2 komentara

Dragi Zagrebe, jako smo sretni što ti se ponovo vraćamo nakon dugih sedam godina. Veselimo se sresti sa zagrebačkom publikom jer znamo da će atmosfera biti odlična kao i uvijek do sada, limena zvijer s 24 noge ponovo će se osjećati kao na domaćem terenu, a to znači puno plesa, znoja i pozitive, rekli su dečki iz romskog orkestra Fanfare Ciocarlia.

Foto: Promo

U utorak, 11. lipnja će po prvi puta nastupiti u Vintage Industrial Baru. Ta večer će ujedno biti i launch party ovogodišnjeg Motovun Film Festivala. Fanfare Ciocarlia su 2002. održali svoj drugi nastup u Hrvatskoj baš na Motovun film festivalu.

Romska brass atrakcija nastala je prije 23 godine u selu Zece Prajini na sjeveroistoku Rumunjske gdje je živjelo osamdesetak romskih obitelji. Orkestar je okupio Nijemac Henry Ermst koji je često putovao Rumunjskom u potrazi za tradicionalnim sviračima iz ruralnih krajeva, a njihova suradnja traje sve do danas.

Foto: Promo

Svirali su po cijelom svijetu što je rezultiralo s gotovo 2500 koncerata, pojavljivali su se u brojnim filmovima kao što je 'Borat', kao i obradama poznatih tema iz filmova, prije svega James Bond ili rock klasika kao što je 'Born to be Wild'.

POGLEDAJTE VIDEO O JOLI:

PRINC HARRY PONOVNO ŠOKIRAO JAVNOST: Jedan njegov zahtjev iznenadio je mnoge

Tema: Muzika

Message