Show

Komentari 5

'Samoborski Patrick Swayze' oduševio junećim jezikom, no zbog salate je dobio niže ocjene

'Samoborski Patrick Swayze' oduševio junećim jezikom, no zbog salate je dobio niže ocjene

Juneći jezik svidio se svima, pohane palačinke nekima su bile prezasitne, a u čokoladnom kolaču Ljiljani je zasmetalo što ima previše čokolade! Mario je za svoju večeru osvojio 33 boda i nije uspio nadmašiti Mariju

Drugi je dan u 'Večeri za 5 na selu' u Samoboru i okolici pa je ekipa opuštenija, a i domaćinu Mariju bilo je lakše kuhati kad je upoznao konkurenciju i doznao, primjerice, da je Ana vegetarijanka. Najmlađi i jedini muški kandidat ovoga tjedna po zanimanju je ugostitelj, točnije kuhar, a za svoje je gošće pripremio jelovnik koji se sastojao od predjela Brza pričalica, glavnog jela Plutajuća piletina i deserta Šašave boje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Juneći jezik svidio se svima, baš kao i Ani njezina vege salata, pohane palačinke nekima su bile prezasitne, a u čokoladnom kolaču Ljiljani je zasmetalo što ima previše čokolade! Mario je za svoju večeru osvojio 33 boda i nije uspio nadmašiti Mariju.
Domaćin je gošće dočekao sa samoborskim bermetom i likerom od sibirske borovnice.

„Malo nesvakidašnji aperitiv, probala sam bermet i jako mi se svidio“, rekla je Liljana, a i Darinki je dio dobar. Brzo su prešli na predjelo, a Mario je poslužio juneći jezik s rikolom i komoračem.

„Volim kad je predjelo malo decentnije“, rekla je Darinka jer joj se učinila preobilna porcija, a Mariji je zasmetalo što sve rajčice nisu bile jednake. Ani je njezina salata bez jezika bila odlična, a kad su ostale dame kušale jezik, komentirale su da je bio izvrstan. 

Nekima je predjelo bilo preobilno pa je zato glavno jelo bilo decentnije. „Uvijek sam razmišljala - pa tko poha palačinke, pa još puni, pa još peče, pa onda puni pa poha...?! Bože moj!“ čudila se Darinka koja nikad nije jela pohane palačinke jer ima averziju od njihova spravljanja, a kad je ih je probala, bile su joj jako fine iako kalorične. Ana je bila sretna što je dobila vege verziju, okus joj je bio odličan, a Mariji i Ljiljani je smetalo što nije bilo salate. 

Za desert je Mario poslužio kolač s tri kreme, a ubrzo su gošće doznale da je koristio kupovni biskvit. „Nije to toliki problem, ipak je mlad i još nije načisto s biskvitima“, branila ga je Ljiljana, a Ani to nije smetalo.

Darinka je spomenula kako je domaćin zaboravio da ona pije crno vino, a za nju se sjetio da je vegetarijanka. Ani se i desert svidio, a Ljiljana je imala zamjerku: „Ima malo previše čokolade.“ Mariji je također bio fin i sladak poput domaćina, a Darinka nije bila pretjerano impresionirana, no dodala je kako nije ljubiteljica slatkog pa je deserti i ne zanimaju previše. 

Nakon darova Mario je pustio glazbu i zaplesao s gošćama, a zatim je uslijedilo ocjenjivanje. Sedmicu je dobio od Marije kojoj se samo svidio desert, a za ostala jela imala je dosta zamjerki, Ljiljana i Darinka dale su osmice jer im je tijekom večere nedostajalo salate, a Ani je sve bilo super i pohvalila je domaćinov trud te ga nagradila desetkom. 

Najčitaniji članci