Show

Komentari 17

Sanja Vučić iz Hurricanea: 'Zbog Hashimota nisam mogla ustati iz kreveta i otpadala mi je kosa'

Sanja Vučić iz Hurricanea: 'Zbog Hashimota nisam mogla ustati iz kreveta i otpadala mi je kosa'

Pjevačica je nedavno nastupala na Eurosongu, a Hurricaneov nastup bio je zasigurno jedan od veselijih i energičnijih. Sanja je prije samo dvije godine bila bezvoljna i depresivna, a tada je otkrila svoju dijagnozu

Srpska pjevačica Sanja Vučić (27) već dvije godine prima terapiju koja drži njezin Hashimotov tireoiditis pod kontrolom. Za bolest je doznala nakon što je sama primijetila da nešto s njezinim raspoloženjem i tijelom nije u redu.

- Jednostavno sam primijetila da to nisam ja. Nešto nije bilo u redu i krenula sam na pretrage - ispričala je Sanja svoje iskustvo za Story

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako kaže, bila je depresivna i nije osjećala nikakvu radost:

- Koža mi je bila jako suha, otpadala mi je kosa, dobivala sam naglo na težini, a bila sam i jako bezvoljna - ispričala je. 

 Smatrala je da promjene raspoloženja koje osjeća mogu biti psihološke ili hormonske, pa je posjetila i ginekologicu. Naposljetku je utvrđeno da se radi o Hashimotu koji pogađa sve više ljudi. 

Otkrila je kako su joj mjeseci prije dijagnoze bili najgore razdoblje:

- Bilo je ljeto, ja sam bila doma bez ikakve volje za životom, nemoćna da ustanem iz kreveta. Sve je nekako bilo jako tužno i za mene tada nije postojala nikakva radost - ispričala je.

Sanja je istaknula kako smatra da je bolest potaknuo stres, te kako sad pazi na svoje zdravlje i trudi se pronaći unutarnji mir kroz jogu i meditaciju. Uz svakodnevne tablete, koristi i homeopatiju pa se sada osjeća odlično.

Hashimotov tireoiditis autoimuna je bolest štitnjače, a zahvaća žene čak petnaest puta više nego muškarce. Posljedica bolesti je smanjena količina hormona štitnjače u organizmu, pa je konstantna terapija neophodna. 

POGLEDAJTE NOVU SEZONU SERIJALA ZVIJEZDE VRIŠTE: