Obavijesti

Show

Komentari 8

Scotta Weilanda pronašli su mrtvog u autobusu za turneju

Scotta Weilanda pronašli su mrtvog u autobusu za turneju
2

UZROK SMRTI NEPOZNAT Bivši pjevač Stone Temple Pilotsa i Velvet Revolvera godinama se borio s ovisnošću o drogama. Weiland je bio na turneji s bendom

VIDEO

Scotta Weilanda (48) pronašli su mrtvog u autobusu za turneju. Weiland je bio na turneji sa svojim bendom Scott Weiland & The Wildabouts, a trebali su nastupiti u dvorani Medina, no nastup je otkazan. Izvor je za TMZ ispričao da je 48-godišnji Weiland pronađen u autobusu oko 21 sati po lokalnom vremenu.

Policijski očevid je u tijeku u autobusu parkiranom pored motela u gradiću Bloomingtonu, a tijelo je prevezeno mrtvozorniku.

Bivši pjevač Stone Temple Pilotsa i Velvet Revolvera godinama se borio s ovisnošću o drogama, a uzrok njegove smrti za sad nije jasan.

Pjevačevu smrt potvrdio je i njegov tim na službenoj Facebook stranici. Oni kažu da je umro mirno u snu i da obitelj moli za privatnost.

Grupa Stone Temple Pilots, zajedno sa suvremenicima iz bendova Soundgarden i Alice in Chains, jedna je od najuspješnijih 'grunge' skupina iz prve polovine devedesetih. 

Njihov prvijenac 'Core' iz 1992. prodan je u osam milijuna primjeraka, a pjesma 'Plush' osvojila je Grammy za najbolju hard rock izvedbu. Drugi album 'Purple' 1994. došao je do prvog mjesta američke top ljestvice albuma. 

Početkom stoljeća Weiland je osnovao supergrupu The Velvet Revolver u kojoj su bili i bivši članovi Guns 'n' Rosesa.

Cijelu se karijeru borio s ovisnošću o alkoholu i drogama, a 2011. u razgovoru za Rolling Stone rekao je da je 'u sebi uvijek nosio mnogo tuge'.

Scott Weiland rođen je 27. listopada 1967. u San Joseu u Kaliforniji. Glazbom se bavio desetljećima i ostvario je zavidnu karijeru kao glazbenik, tekstopisac i pjevač.

Weiland je bio na čelu grupe Stone Temple Pilots od 1986. do 2013., a od 2003. do 2008. bio je i frontnmen Velvet Revolvera. Osim toga ostvario je i solo karijeru te je izdao četiri studijska albuma, jedan album s prepjevima, jedan album uživo te je ostvario brojne suradnje s kolegama glazbenicima.

Scott je iza sebe ostavio sina Noaha (15) i kćer Lucy (13).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'
'IMA DOSTA SLIČNOSTI'

Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'

Simon Charles Dorante-Day je uvjeren da je plod prve afere slavnog kraljevskog para, a rodio se kada je Charlesu bilo 17, a Camilli 18 godina