Obavijesti

Show

Komentari 0

Seks na filmu u 2015.: Dugo se nije ovako uzdisalo u kinima...

Seks na filmu u 2015.: Dugo se nije ovako uzdisalo u kinima...
9

Hollywood godinama pokušava progurati seks u kino dvorane. A iako su neki filmovi uspjeli proći, to su rijetki slučajevi. Sve do 2015., kad je seks ušao na velika vrata

VIDEO

Ako želimo biti iskreni, morat ćemo priznati da su do sada golotinja i scene seksa uglavnom izostajale iz holivudskih filmova. Da, postoje iznimke, no one su uistinu rijetke. Užasan trend ‘erotskih trilera’, kojeg su pokrenule ‘Sirove strasti’ , je umro sredinom ‘90., a i on se uglavnom svodio samo na scene ženskih grudiju (čast iznimkama).

Tako da od tada pa do danas uglavnom nismo imali prilike vidjeti ljude u njihovom ‘originalnom izdanju’, goli kao od majke rođeni. Zato nas i je iznenadila ova godina, u kojoj su mnoge granice pomaknute, pa makar i putem video igre.

1) Love

Premda golotinja i seks nije ništa novo u filmovima Gaspara Noea , a zasigurno nije niti novost u francuskim filmovima, ovolika količina nagosti je poprilično netipična za filmove u SAD-u. Film još nema ocjenu u SAD-u, no drugdje skuplja uglavnom ‘Rated R’ ocjene.

Što, kad se uzme u obzir koliko scena nesimuliranog seksa film sadrži, nije nimalo iznenađujuće.

VIDEO

2) The Diary of a Teenage Girl

Ovaj film nema eksplicitne golotinje, no i dalje postoje stvari koje ima, a koje bi do prije pet godina bile tabu. Poimence, scenu prvog seksa između petnaestogodišnjakinje i dečka njene majke, 35-godišnjaka.

No film ne stane na tome. Mladoj Minnie se seks svidi, pa ju čak i njen dečko odbije iz straha od njenog nezajažljivog apetita. Minnie se zatim krene pretvarati da je prostitutka... mislimo da vam je jasno kamo sve ovo ide. Možete li uopće zamisliti da bi se takvo što spominjalo u filmu iz 2010.?

VIDEO

3) The Boy Next Door

Prvi erotski triler (nije mrtav žanr!) Jennifer Lope z je dobio grozne kritike, do te mjere da glumica nije željela niti komentirati film, no zaradio je dvanaest puta više od uloženog, pa ga stvarno moramo smatrati uspjehom.

Film u središte pažnje stavlja ženu i sve njene potrebe, što van stanovitog žanra za odrasle baš i nije uobičajeno.

VIDEO

4) Bound (2015)

Kako je ‘50 nijansi sive’ u stvari ‘fan fiction’ na bazi ‘Sumraka’ , tako je ‘Bound’ (nemojte ga  zamijeniti s izvrsnim filmom iz 1996.), jeftina Asylumova kopija ‘50 nijansi sive’.

Asylum, produkcijska kuća koja živi od tzv. ‘ mockbustera ’, jeftinih kopija uspješnih filmova, je još jednom napravila film koji graniči s komedijom. S podnaslovom filma ‘Bez sive. Samo crno i bijelo’ je redatelj Jared Cohn dao jasno do znanja na što se referencira.

U filmu pratimo 44-godišnju Charismu Carpenter (Cordelija iz serija ‘Buffy’ i ‘Angel’), koja je nezadovoljna svojim dečkom Georgeom i svojim spolnim životom. U pomoć joj dolazi mladi i dominantni bogati plejboj, Ryan Black, kome se ona nakon oralnog seksa u potpunosti poda u njegovoj crveno osvijetljenoj tamnici, gdje ju on upozna s čarima BDSM-a, a ona njega sa svojim grudima i stražnjicom.

Onima koji su čitali knjigu ili gledali film, su sličnosti sigurno očigledne. A onima koji nisu ćemo ipak preporučiti ‘50 nijansi sive’, ma koliko Charismine grudi bile privlačne.

VIDEO

5) 50 nijansi sive (2015)

Kako napraviti ovakav popis, staviti na njega kopiju, a ne staviti i original? Nemoguće.

‘Jeftina, petparačka književnost’ (kako ju najčešće opisuju) E.L. James je do sada prodana u sto milijuna kopija, a ove godine je i prebačena na veliko platno. Kontroverzni film Sama Taylora-Johnsona nam na jednako loš način dočarava sado-mazo vezu opisanu u knjizi.

Film, koji je izašao na ovogodišnje Valentinovo, je uspio u pretprodaji prodati više karata nego ikoji film te kategorije do tad. S 85 milijuna dolara na otvorenju i ogromnih 570 milijuna sveukupno, film je postao Universalovo najisplativije djelo s oznakom R.

Priču smo već napisali u prethodnoj točki. Mladi i dominantni bogati plejboj Christian Grey ‘dolazi u pomoć’ mladoj i neiskusnoj Anastasiji Steele, kome se ona podaje. Prvo oralno, a zatim na sve ostale načine kojih se autorica mogla sjetiti. Jasno, sve to se zbiva u njegovoj crveno osvijetljenoj tamnici. Zvuči poznato, zar ne?

Premda su glumci tijekom snimanja imali maleno donje rublje, koje je kompjuterski uklonjeno kasnije, i digitalni spolni organi su jako velika stvar za Hollywood. Toliko su dobro bili napravljeni da su vlasti Indije, Malezije i Kenije prvotno zabranile film, no nakon cenzure su ga ipak dopustile.

U svakom slučaju je film doprinio izvrsnoj prodaji ulja za kupke, vibrirajućih igračaka i maziva.

VIDEO

6) Knock Knock (2015)

‘Kuc, kuc’, o kojem smo već pisali , je u stvari i horor i erotska priča o moralnosti. Film, koji je prerada originala iz 1977. godine, je snimio poznati redatelj shock horora, Eli Roth, kojeg pamtimo po užasavajućem ‘Hostelu’ i pretprošlogodišnjem ‘Green Infernu’.

U filmu pratimo Evana Webbera (Keanu Reeves) , obiteljskog muškarca, kojem dvije zavodnice seksom, alkoholom i nasiljem upropaste njegov vikend ispunjen marihuanom.

U glavnoj ženskoj ulozi se nalazi redateljeva žena, Lorenza Izzo, dok kao plavušu možemo vidjeti Anu de Armas. Keanu, kojeg smo do sada vidjeli samo jednom nagog (Đavolji odvjetnik, 1997.) je ovaj put hrabro zakoračio pod tuš s dvije mlade zavodnice.

VIDEO

Premda nije nešto jako šokantno, i dalje je zanimljivo vidjeti glumca Keanuovog statusa pod tušem s dvjema ženama.

Utješna nagrada - Analni seks u ‘Jacuzzi Expressu 2’

Ako ne znate o kojem filmu je riječ, u stvari se radi o ‘Hot Tub Time Machine 2’ . U filmu postoji scena kad se upražnjava virtualni analni seks u televizijskoj igri. Kako su ta scena, a i film sprdnja, nema smisla da ga se na ovakvu listu stavlja, osim kao dobitnika utješne nagrade.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu