Obavijesti

Show

Komentari 42

Seksi Hrvat Luka 'ubija' u hitu Netflixa: Najteža uloga do sada

Seksi Hrvat Luka 'ubija' u hitu Netflixa: Najteža uloga do sada
6

Scenarij je odlično napisan, kreativni tim je napravio odličan posao. Stvorili su toliko zanimljive likove. Publika se može poistovjetiti s bilo kojim, rekao je Luka Peroš o seriji 'Money heist'

VIDEO

Pljačkaši u crvenim odijelima, nazvani po imenima gradova, koji uzimaju od bogatih i daju sirotinji, nabijeni municijom i seksualnom energijom, osvojili su gledatelje pred malim ekranima diljem svijeta. Obožavatelji serije već su na pravu mogli razaznati kako je riječ o španjolskoj 'La casa de papel', 'Money heist' ili po naški 'Kuća od papira'.

Četvrta sezona popularne Netflixove serije nedavno je ugledala svijetlo dana, a pored Professora, Tokyo, Nairobi, Denvera, Helsinkija, Lisbon i Berlina, smjestio se i Marseille, seksi pljačkaš sa zalizanom kosom i brkovima koji je ubrzo stekao simpatije publike.

Lik Marseillea utjelovio je hrvatski glumac Luka Peroš (43) kojeg smo gledali kao Adrijana u seriji 'Zabranjena ljubav', a koji posljednjih sedam godina živi u Barceloni u Španjolskoj. Tamo je snimio nekoliko filmova i serija od 'Leptira' u kojem glumi zloglasnog Santinija, šefa zatvorskih čuvara, 'Fotografa iz Mauthausena’, 'Drvo krvi' pa sve do filma ‘Mientras dure la guerra’ na kojem je radio s redateljem Alejandrom Amenabarom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uloga zločestog dečka prati ga već neko vrijeme pa je tako Marseille u 'Kući od papira' desna ruka Professoru, njegovim ludim i beskrajno nepredvidljivim idejama, a u intervjuu za 'Le Tarpin Bien' priznao je kako na početku snimanja nije mogao vjerovati da će serija biti toliko popularna. 

- Scenarij je odlično napisan, kreativni tim je napravio odličan posao. Stvorili su toliko zanimljive likove. Publika se može poistovjetiti s bilo kojim - izjavio je Peroš, a objasnio i kako se odlučivalo o tome koji lik će dobiti koje ime. 

- Redatelj Alex Pina mi je rekao kako je sjedio sa scenaristima, a na ploči su imali ispisane na desetke imena gradova te su birali one koje najbolje zvuče - objasnio je hrvatski glumac dodavši kako mu je ovo uvjerljivo najteža uloga s kojom se do sad susreo. 

- Nisam mislio da će uloga Marseillea imati tako malo teksta što je izazov jer trebaš glumiti bez puno govora. Bilo je čudno i to je uvjerljivo najteža uloga koju sam imao - rekao je u intervjuu. 

Koliko je popularna serija govori činjenica da je u prvom mjesecu emitiranja privukla čak 44 milijuna gledatelja, a četvrtu sezonu koja je na Netflix stigla 3. travnja, mnogi su pogledali u samo nekoliko dana. Unatoč tome što nije poznato koliko glumci zarađuju, šuškalo se kako glavni likovi za ulogu dobe i do 530.000 kuna, dok oni manje popularni mogu zaraditi između 300 i 400 tisuća. 

Luka nam nije htio otkriti te podatke jer je rekao kako izbjegava izjave za hrvatske medije, no poručio nam je da se nada kako uživamo gledajući seriju. 

Domaćoj javnosti glumac je poznat i kao bivši zaručnik prerano preminule umjetnice Ivane Popović s kojom ima kćer Avu (14). Zbog ljubavi je preselio u Barcelonu, a radnja uspješne serije većinom se snima u Madridu pa se Peroš u Španjolskoj brzo udomaćio. 

- O svom privatnom životu mogu samo reći da je super i boljeg ne bi mogao ni zamisliti, ali kako mu i samo ime kaže, on je privatan i takav želim da i ostane - izjavio je Peroš u intervjuu za Jutarnji list 2019. godine. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'