Obavijesti

Show

Komentari 21

Seriji je ‘presudila’ Vera Zima, a ostatak ekipe žali što je kraj

Seriji je ‘presudila’ Vera Zima, a ostatak ekipe žali što je kraj
7

POPUT OBITELJI Odlazak dvojice kolega potresao je ekipu serije. Nakon snimanja četvrte sezone umrli su Predrag Vušović i Čedo Martinić. Snimalo se devet godina

VIDEO

HRT će u nedjelju emitirati posljednju epizodu omiljene serije. Pet sezona “Odmori se, zaslužio si” snimalo se devet godina i glumcima rastanak teško pada.

- Nedostajat će mi serija. Radili smo je tako da je svaka sezona bila sve bolja - kaže Ivo Gregurević (60). Najbitnije mu je, dodaje, što su se gledatelji poistovjetili s njim kao glavom obitelji Markom Kosmičkim.

- Govore mi da je tako i kod njih: djeca im ništa ne rade, a imaju ženu koja viče na njih - rekao je Gregurević.

Goran Navojec (43) smatra kako “Odmori se, zaslužio si” zadire u intimu hrvatske obitelji.

- Djelovali smo smiješno kad smo počeli snimati, a danas sve više 40-godišnjaka živi s mamom i tatom - smije se Navojec dodajući kako scenaristima ne fali materijala.

- Nadam se samo da nismo mi pokrenuli taj trend - upao mu je u riječ Igor Mešin (45), a kolege prasnuli u smijeh. Mešin ističe kako ga je uloga hipohondra Nene Kosmičkog obilježila.

- Ljudi me stalno pitaju što me danas boli - kaže glumac i voditelj. Skori rastanak od Kosmičkih neće biti konačan. HRT će u prosincu prikazati božićni specijal, a scenaristica i redateljica Snježana Tribuson kaže kako je moguće da se serija jednom nastavi ili da se snima druga o nekom od Kosmičkih.

- Napisano je još šest epizoda jer smo mislili da idemo dalje. Ali Vera je odlučila da više ne snima, a bez nje serija ne može postojati - rekla je Tribuson. Vera Zima (60) objasnila je kako se na setu više ne osjeća dobro i kako joj intuicija govori da je bilo dosta.

- Treba otići kad je najljepše. S tim su se složili HRT i scenaristi, ali glumci ne. Mislim da se još ljute, što je ljudski, i ne zamjeram im - rekla je Zima. Kolege kažu da im je žao zbog Verine odluke, ali se ne ljute.

- Razumijemo njezine razloge - kaže glumica Dora Fišter Toš (34).

Odmorite se, zaslužili ste: Nezaboravni Dida i Bajs

Serija “Odmori se, zaslužio si” često je bila gledanija od središnjeg “Dnevnika”, a izjave i izreke likova ušle su u svakodnevni govor.

Na Božić 2005. HRT je prikazao pilot epizodu humoristične serije nastale prema scenariju Snježane i Gorana Tribusona.

Brata i sestru tadašnja urednica HTV-ova Dramskog programa Jasmina Božinovska Živalj zamolila je da na tragu svog uspješnog filma i istoimene serije “Ne dao bog većeg zla” napišu obiteljsku dramsku seriju. Tribusoni su scenaristi svih pet sezona, a redatelji su Snježana Tribuson, Neven Hitrec, Dražen Žarković i Ištvan Filakovity. U “Odmori se, zaslužio si” glumilo je više od 200 naših poznatih glumaca, a pojavile su se mnoge osobe iz javnoga života poput Drage Diklića, Igora Štimca, Ivanke Boljkovac, Zorana Šprajca, Danka Družijanića i Gorana Milića. Seriju je “nosilo” deset glavnih likova, a osim članova obitelji Kosmički, svakako treba spomenuti njihove susjede Melitu i Marijana Bajsa.

Ksenija Marinković (46) odigrala je mesarovu suprugu u svih pet sezona. Odlazak dvojice kolega duboko je potresao ekipu sa seta. Ante Čedo Martinić preminuo je u prosincu 2011. od raka, a Bajsa je u posljednjoj sezoni glumio Siniša Popović (55). Deset mjeseci prije od posljedica jakog moždanog udara preminuo je Predrag Pređo Vušović, koji je četiri sezone glumio Didu.

- Dok se nama još spavalo, on je volio ranim jutrom pričati viceve. Bio je čudo od djeteta i veseljak po prirodi - rekla je Vera Zima. 
Didu nitko nije mogao zamijeniti, pa su uveli lik njegova nećaka iz Bosne, Kompu, kojeg igra Enis Bešlagić (38). 

Prva Biba otišla zbog bebe, druga ne

Bibu Kosmički u prvoj je sezoni glumila Dijana Bolanča (38), a kad je otišla na porodiljni, zamijenila ju je Dora Fišter Toš. Ona je tijekom snimanja serije rodila dvije kćeri, no zbog toga nije odustala od uloge.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Mario otkrio tužne vijesti: 'Uroš mora napustiti Survivor. Rizik je prevelik, sve smo pokušali...'
TEŠKO PALO NATJECATELJIMA

Mario otkrio tužne vijesti: 'Uroš mora napustiti Survivor. Rizik je prevelik, sve smo pokušali...'

Izgubio sam veliko prijateljstvo. Nastavit ćemo vani, ali bit će mi teško dok ne izađem, rekao je Vojislav kroz suze