Show

Komentari 11

Shakira je saznala da bi mogla u zatvor pa prekinula godišnji

Shakira je saznala da bi mogla u zatvor pa prekinula godišnji

Paparazzi su pjevačicu 'ulovili' u zračnoj luci, a pred svojim sinovima pokušala se držati hrabro i ozbiljno. Samo četiri dana ranije španjolski tužitelji upozorili su je da bi mogla završiti 'iza rešetaka'

Nakon vijesti da bi se Shakira (45) zbog navodne porezne prijevare mogla suočiti sa zatvorskom kaznom u trajanju do osam godina, kolumbijska pjevačica je sa sinovima napustila Miami, gdje su bili na ljetovanju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Paparazzi su je ulovili u zračnoj luci, a pred svojim dječacima Sashom (7) i Milanom (9) pokušala se držati hrabro i ozbiljno. Uhvatila je sinove za ruke i smireno prošetala kraj fotografa.

Samo četiri dana ranije španjolski tužitelji upozorili su Shakiru da bi mogla završiti "iza rešetaka" ako se je proglasi krivom za navodnu poreznu prijevaru od 15,5 milijuna dolara (oko 114,380.000 kuna).

Također, za pjevačicu traže kaznu u iznosu od 24,5 milijuna dolara (180,850.000 kuna), a optužena je po šest točaka za prijevaru države između 2012. i 2014. godine.

Shakira je odbila izvansudsku nagodbu koja bi uključivala njezino priznanje nedjela. Već je otplatila novac koji navodno duguje državnoj blagajni, s kamatama za koje se vjeruje da ukupno iznose 3,65 milijuna dolara.

Glazbenu zvijezdu optužuju da se pretvarala da živi u inozemstvu i da je koristila složenu "offshore" korporativnu strukturu kako bi izbjegla porez.

Naime, između 2012. i 2014. godine Shakira je već bila u vezi sa španjolskim nogometašem Gerardom Piqueom, koji živi i igra u Barceloni.

- Shakira je uvijek surađivala i pridržavala se zakona, pokazujući besprijekorno ponašanje kao pojedinac i porezni obveznik. Nažalost, španjolski porezni ured, koji gubi jedan od svaka dva spora sa svojim poreznim obveznicima, nastavlja kršiti njezina prava i vodi još jedan neutemeljeni slučaj - istaknuo je glasnogovornik pjevačice.

Dodao je kako je Shakira uvjerena da će do kraja sudskog procesa uspjeti dokazati svoju nevinost. 

Najčitaniji članci