Obavijesti

Show

Komentari 2

Show u Lisinskom: Maslina, Cambi i Šufit oduševili sve

Show u Lisinskom: Maslina, Cambi i Šufit oduševili sve
30

Obožavatelji dalmatinske pisme napunili su u četvrtak koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog i uglas pjevali s klapama Cambi, Maslina i Šufit

VIDEO

Obožavatelji dalmatinske glazbe, među kojima je bio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ispunili su jučer do posljednjeg mjesta KD Lisinski i u glas pjevali s klapom Cambi, Šufit i Maslina te njihovim gostima Tedijem Spalatom i Markom Škugorom.

Dugoočekivani klapski koncert donio je Zagrebu dva i pol sata najljepših ljubavnih pjesama, smijeha i pokoju suzu.

Prva je nastupila klapa Cambi koja je koncert otvorila izvanrednim a capella izvedbama pjesama 'Izliči me' i 'Da bi udrile sve fortune' te se odmah dvoranom prolomio gromoglasan pljesak. Njihovi hitovi poput 'Neprolazna', 'Ne more mi bit' i 'Sad kada došla si' ispunili su sva očekivanja publike i odmah dali naslutiti da će to biti noć za pamćenje.

Nakon njih je na pozornicu izašao Marko Škugor i opravdao povjerenje publike i glazbenih kritičara koji su ga prozvali najboljim mladim hrvatskim tenorom te velikom budućom glazbenom zvijezdom.

Otpjevavši pjesmu 'Mirno spavaj ružo moja', Marko je odao počast pokojnom Vinku Coci, trogirskom slavuju, a njegovi glas i emocija kojom je donio jednu od najljepših dalmatinskih pjesama, izmamili su nekima čak i suzu na oko.

Binu koju su krasile ribarske mreže, a 'nadlijetao' galeb, prepustio je zatim klapi Šufit. Vrhunskom glasovnom preciznošću izveli su a capella 'Sušna zikva na škoju' i 'Zvona moga grada', a dok su pjevali, u dvorani je nastupila potpuna tišina. Publika željna izvorne dalmatinske pisme, s najvećom pozornošću slušala je i upijala svaki njihov stih. 

No već na prve taktove pjesme 'Ne diraj moju ljubav', cijela dvorana opet je iz sveg grla razdragano uglas pjevala sa Šufitom. Na pozornici im se u pjesmi 'Dalmatinska pismo moja' pridružio Tedi Spalato.

Sam sa svojom gitarom, Tedi je prvi put izveo svoju novu pjesmu 'Jedna zvizda' kojom najavljuje i skorašnji album te se zatim vratio starijim hitovima.

- Znate da su moje pjesme brze, sve neki nabrijani ritam, ljudi na mojim koncertima skaču, žene vrište. E sad ću izvesti jednu takvu, našalio se Tedi i zapjevao 'Uvik ništo fali' i 'Dalmatino povišću pritrujena'.

Iako su se, čim su izašli na pozornicu, pohvalili da su najstarija klapa u Hrvatskoj, možda čak i svijetu, klapa Maslina pokazala je da se još uvijek osjećaju, a i nastupaju kao mladići.

- Nas zovu dalmatinski Rolling Stonesi, kazao je tenor Branko Bubica, a klapa je uglas zapjevala 'Satisfaction'. Bubica je skakao po pozornici i u stilu Micka Jaggera plesao sa stalkom za mikrofon. 

Vratili su se zatim svojim pjesmama i zapjevali 'Ružo crvena', 'Ne pitaj me za nju, majko', 'Odlazak' i 'evergreen' 'Da te mogu pismom zvati'.

Poznat i kao veliki šaljivdžija, Bubica je publiku između pjesama zabavljao vicevima i dogodovštinama iz bogate karijere te se zahvalio fanovima koji su čak iz Slovačke došli na koncert. Dok je najavljivao sljedeću pjesmu, i on se prisjetio neprežaljenog dalmatinskog bisera.

- Vinko i njegova Janja voljeli su se kao dva goluba. Kad bi se vratio s turneje koja je znala potrajati i do mjesec i pol dana, Vinko bi usnuloj Janji zapjevao na uho njenu omiljenu pjesmu 'Zlato moje', kazao je Bubica, a na pozornicu se vratio Marko Škugor. Marko je nedavno prepjevao pjesmu 'Zlato moje' pokojnog Vinka Coce, a na koncertu ju je posvetio svim damama u publici. 

Svi izvođači zajedno koncert su zatvorili pjesmom 'Večeras je naša fešta' i omiljenom dalmatinskom baladom 'Konoba' te se pozdravili od Zagreba obećavši da se uskoro vide opet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama
Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere',  Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...
MILJENICI PUBLIKE

Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere', Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...

Nakon snimanja 'Večere za 5' ribar Vice je preminuo, a njegova obitelj je htjela da se epizode ipak emitiraju. Tužna sudbina zatekla je i neke druge kandidate domaćih realityja