Show

Komentari 2

Shrvana ukrajinska pjevačica pratitelje moli za pomoć: 'Putin mora platiti za sve što je učinio'

Shrvana ukrajinska pjevačica pratitelje moli za pomoć: 'Putin mora platiti za sve što je učinio'

Ruslana se nakon pobjede borila i političkim aktivizmom. Između ostalog, bila je i zastupnica u ukrajinskom parlamentu od 2006. do 2007. godine. Sada moli Europu za pomoć svojoj zemlji nakon strašne ruske invazije

Ruslana Stepanivna Ližičko (48) aktivno na svojim društvenim mrežama objavljuje informacije o stanju njezine Ukrajine tijekom rata i moli Europu i ostatak svijeta za pomoć.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tako je objavila apel za pomoć na svome Instagram profilu i uoči pregovora Ukrajine i Rusije.

- Ljudi svijeta Ukrajina šalje S.O.S. signal. Zaustavite rat između Putina i samog Putina. Apeliram na EU! Ukrajina mora imati 'ekspresni put' do EU. Molimo osigurajte nam taj put što prije. Putin mora platiti za svoj zločin protiv čovječnosti, za rat protiv civilizacije, za sva ubojstva i teror. Svijetu ćemo pružiti sve dokaze, ali i vi tome svjedočite. Ukrajini treba pomoć da zaustavi Putinov rat. Tražimo sredstva za obnovu srušenih objekata. Ako Svjetski sustav kolektivne sigurnosti funkcionira, vrijeme je da se to pokaže. Ako međunarodne institucije imaju utjecaj, zaustavite rat! Djelujte! Nemojte čekati! Odlučite! Zaustavite Putinov rat protiv civilizacije - napisala je shrvana pjevačica.

Ona već danima tako objavljuje apele za pomoć svojoj državi na svome Instagram profilu na kojemu ju prati preko 32.000 obožavatelja.

Pjevačica je pobijedila na World music award-u i bila nominirana na MTV Europe Music Award-u. Najpoznatija je pak kao pobjednica Eurovizije 2004. godine s pjesmom 'Wild Dances'.

Inače, Ruslana se nakon pobjede borila i političkim aktivizmom. Podržavala je demokratske procese u Ukrajini tijekom 2004. i 2005. godine i Narančastu revoluciju. Postala je i njezin zaštitni simbol, a svoju je glazbu koristila i u svrhu borbe protiv trgovine ljudima. Bila je i zastupnica u ukrajinskom parlamentu od 2006. do 2007. godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Najčitaniji članci