Obavijesti

Show

Komentari 2

Sjećate li ih se? Ovi kandidati su obilježili 15. sezonu 'Večere za 5'

Sjećate li ih se? Ovi kandidati su obilježili 15. sezonu 'Večere za 5'
10

Takva je domaćica svakako bila Zagrepčanka Ana Jug, umjetničkog imena Ana Apsaradha, profesorica filozofije i religijske kulture te profesionalna plesačica i blogerica, koja je goste ugostila u Samoboru

VIDEO

Osim zanimljivih jela, prekrasnih mjesta Lijepe Naše, u svakoj sezoni 'Večere za 5 na selu' upoznamo specifične kandidate koji se uz gostoprimstvo istaknu i nekim drugim posebnostima. Bilo ih je uistinu puno, a mi smo se prisjetili nekih natjecatelja koji su se baš potrudili da njihova večera ostane i kandidatima i gledateljima dugo u sjećanju…

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Božo 00:59

Takva je domaćica svakako bila Zagrepčanka Ana Jug, umjetničkog imena Ana Apsaradha, profesorica filozofije i religijske kulture te profesionalna plesačica i blogerica, koja je svoju večeru pripremala u Samoboru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Drago mi je što sam predstavila kuhinju Indije i Orijenta“, istaknula je Anakoja je uz to i vegetarijanka pa su gosti jedva čekali kušati njezine specijalitete -  istaknula je Ana koja je uz to i vegetarijanka pa su gosti jedva čekali kušati njezine specijalitete.

U mjestu s najdepresivnijim imenom u Hrvatskoj, Tužnom, kuhao je student menadžmenta i turizma te mladi tata Matija Mihalina.

- Imam prelijepu kćer koja ima četiri godine - ponosno je rekao i nastavio:

Publika o bodovanju u 'Večeri': Ocjene su sramota gostiju, Štef ovo nije zaslužio. Sebični su...
Publika o bodovanju u 'Večeri': Ocjene su sramota gostiju, Štef ovo nije zaslužio. Sebični su...

- Općinski sam vijećnik, radim stranicu o svojem mjestu, koja je itekako uspješna. Riječ je o stranici Tužno koju uređujem već pet, šest godina i ondje se nalaze objave iz našega mjesta; fotografije krajolika, sve ljepote i posebnosti našeg mjesta“, rekao je Matija koji ima još jednu veliku ljubav - fotografiranje.

POGLEDAJTE VIDEO: U KUĆI POZNATE YOUTUBERICE SLAVICE DE JONG

- Sve je počelo s mobitelom, a onda sam kupio fotoaparat i tako je sve postalo ozbiljnije - sad fotografiram i za vjenčanja i za neke ostale stvari - rekao je Matija koji voli biti i u reklamama i snimio ih je više od deset.

U splitskoj kulinarskoj avanturi u Večeri za 5 na selu domaćica je bila svestrana umjetnica Darija Bujas, koja se bavi šivanjem, pletenjem, slikanjem i pisanjem knjige 'Život dalmatinskih žena u zadnjih 100 godina.

- Najčešće su teme mojih knjiga muško-ženski odnosi i tu se često prožima i seks, što je i logično - otkrila je umjetnica koja je željela dodatno zaraditi pa se upustila i u slastičarski posao.

- Svašta sam radila, ali nikad nisam živjela od umjetnosti osim od mojih kreacija - zaključila je Darija.

U Večeri za 5 na selu kuhalo se i u Kaštel Gomilici, gdje je natjecatelje ugostio mesar Ante Šolić, a otkrio je i jednu zanimljivu stvar o sebi, netipičnu za Dalmatinca.

 - Navijam za Dinamo, to je živa istina! Samo meni to nitko ne vjeruje - otkrio je još nešto neuobičajeno za podneblje odakle potječe.

- Moji svi kod kuće vole ribu, a meni oduvijek smrdi. Probao je jesam, ali nikako mi ne ide. Probao sam se siliti da je pojedem i da je možda zavolim, ali koliko god puta pokušam, sve je mi je odvratnijeg okusa - iskreno je rekao mesar Ante.

U petnaestoj sezoni Večere za 5 na selu pripremale su se i ukusne romske delicije koje je pripremao talentirani pjevač Renato Zahirović iz Zagreba, kojeg je publika već imala priliku vidjeti i poslušati u RTL-ovu glazbenom showu Zvijezde, gdje je došao do finala, ali i drugim emisijama takvog karaktera. Renato je pjevač i samostalni umjetnik koji živi glazbu, a ljubav prema njoj prati ga od najranijeg djetinjstva jer je njegov otac svirao harmoniku dok je majka pjevala. Iako mu je romska, narodna i etno glazba na prvome mjestu, voli izvoditi i soul, pop, rock, R&B te jazz žanrove, a za svoje glazbene uzore ističe Esmu Redžepovu i Šabana Bajramovića.

Uz mladog princa romske glazbe, u 15. sezoni popularne kulinarske emisije domaćin je bio i iskusni roker i bluzer iz Siska Miroslav Miro Dimić. Taj umjetnik iza sebe ima dugu glazbenu karijeru i naglašava kako je glazba njegov život, profesija i hobi. Miro je cijeli život posvetio rocku i bluesu, svirao je i surađivao s brojnim glazbenicima te je izdao nekoliko albuma i snimio dokumentarni film. Trenutačno u Sisku vodi vlastitu glazbenu školu za djecu i veliki je ljubitelj i promotor svog kraja i zbog toga se odlučio prijaviti u Večeru za 5 na selu.

Jedina dama u kvarnerskom tjednu u Večeri za 5 na selu bila je Olivera Starčević koja već godinama živi u Rijeci, gdje je osnovala obitelj, a, dolazi Makedonije, čija je kuhinja vrlo šarolika i bogata začinima, pa je tako gostima pripremila gozbu za pamćenje.

 - Cijela je večer bila makedonska jer sam rodom iz Makedonije pa sam željela pokazati svoje specijalitete - otkrila je.

U Večeri za 5 na selu ženska ekipa iz Podravine okupila se kod domaćice Lidije Dombaj, koja je gošće dočekala kao Regica iz Gruntovčana. Naime, mjesto Sigetec pokraj Koprivnice, gdje je Lidija ugostila ostale kandidatkinje, poznato je po snimanju popularne serije Gruntovčani, a ondje se svake godine organizira zanimljiva istoimena manifestacija.

 - Kad u selu imamo Gruntovčanijadu, zna biti i do 300 ljudi pa za njih kuhamo domaća jela - istaknula je Lidija koja je uvijek zadužena za hranu tako da je njoj priprema večere za pet osoba bila prilično lak zadatak.

U podravskom tjednu u Večeri za 5 na selu istaknula se još jedna domaćica, a riječ je o Jadranki Lakuš koja je svojim jelima i odjećom željela prenijeti renesansni duh te je za svoje gošće pripremila i posebnu odjeću.

- Renesansna haljina mi se baš nije svidjela, zamišljala sam to malo drugačije - rekla je jedna kandidatkinja, a i ostale gošće nisu bile nimalo oduševljene ni odjećom ni renesansnim jelovnikom.

Za kraj spomenut ćemo Zagrepčanku Snježanu Tončić, koja je sa suprugom Marijem osvojila simpatije gledatelja dok su za Željku Klemenčić, Ivana Pažanina i Tomislava Špičeka pripremali zahtjevne i ukusne recepte. Iako su u kulinarskom dvoboju s prijateljima Antom i Danilom supružnici Snježana i Mario dobili manje bodova te su tako napustili show Tri, dva, jedan - kuhaj!, simpatična pravnica odlučila se okušati u nešto drugačijem TV formatu. Zbog znatiželje i avanture, Snježana se prijavila u Večeru za 5 na selu te u svom domu dočekala četiri nepoznata gosta koja je zadivila svojim domaćim jelima.

Nove epizode kulinarskog showa stižu 29. kolovoza na RTL.

POGLEDAJTE VIDEO: 24 PITANJA S CHEFOM IVANOM PAŽANINOM

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom
EMOTIVNA OBJAVA

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom

Mlada pjevačica pokazala je fotku svojih roditelja s njihova vjenčanja, a onda i svoju. Brojne obožavatelje je raznježila objavom

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Mama Aleksandre Prijović je na njen koncert povela svog dečka
NISU KRILI SREĆU

Mama Aleksandre Prijović je na njen koncert povela svog dečka

Aleksandra Prijović sinoć je uživala s nekoliko tisuća fanova u Rijeci, a tik do bine bili su njezini baka i djed te mama Borka koja je došla s dečkom