Obavijesti

Show

Komentari 4

Skandal dobio seriju: Prevarom je osvojio milijun, ali ga uhvatili

Skandal dobio seriju: Prevarom je osvojio milijun, ali ga uhvatili
5

Charlesov prijatelj sjedio je u publici i kašljao svaki put kad bi se spomenuo točan odgovor. Ingram je tvrdio da nije poticao, slušao niti primjećivao ikakvo kašljanje, no snimljeni dokazi su to pobili

VIDEO

Najveći skandal u povijesti kviza 'Tko želi biti milijunaš?' dobio je svoju televizijsku verziju - seriju 'Quiz' u tri nastavka. Britanac Charles Ingram je u rujnu 2001. točno je odgovorio na finalno pitanje kviza, ali nije dobio ni kune jer se pokazalo da je varao pred očima publike, voditelja i gledatelja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:01

U publici je sjedio njegov prijatelj Tecwen Whittcock koji je kašljao svaki put kad bi se spomenuo točan odgovor te je tako Charles dogurao do milijuna. Ingramova supruga Diane savjetovala ga je da odustane na manjem iznosu kako nitko ne bi ništa posumnjao, ali on to nije učinio.

Voditelj Chris Tarrant nije primijetio sumnjivo ponašanje dok je postavljao pitanja, ali mu je naknadno članica osoblja rekla kako misli da je natjecatelj varao.

- Bio sam s Ingramom i suprugom u garderobi. Ponašali su se kako bi se svaka normalna osoba ponašala da osvoji milijun funti - rekao je voditelj.

Slučaj je završio na sudu. Ingram je tvrdio da nije poticao, slušao niti primjećivao ikakvo kašljanje, no snimljeni dokazi su pobili njegove izjave. Charles, supruga i Ingram naposljetku su dobili uvjetne kazne te su morali platiti kaznu od 115.000 funti, odnosno gotovo milijun kuna. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Autor serije James Graham veliki je obožavatelj kviza 'Tko želi biti milijunaš?'.

- U to sam vrijeme kao i svi ostali bio opsjednut ovim slučajem. Nisam mogao vjerovati da bi netko pokušao ukrasti milijun funti pred kamerama i publikom - rekao je James, koji je potom osmislio tri epizode serije. Prva su pripreme za kviz, potom sami nastup i naposljetku suđenje i sve što je prevara donijela sa sobom. Charlesa glumi Matthew MacFadyen, njegovu suprugu Sian Clifford, Whittocka je utjelovio Michael Jibson, a ulogu voditelja showa dobio je Michael Sheen. Serija je zasad dobro prihvaćena kod kritičara, a na IMDB ima ocjenu 7,6 od deset. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao