Obavijesti

Show

Komentari 60

Skoko nije upucao kuharicu, već joj poklonio tečaj kuhanja

Skoko nije upucao kuharicu,  već joj poklonio tečaj kuhanja
11

David je bio na rubu živčanog sloma zbog loše hrane koju su pripremali priučeni kuhari, bračni par Katarina i Igor. Iznerviran je od konobara tražio pušku da puca

VIDEO

U novoj epizodi 'Jezikove juhe' David Skoko otišao je u novu kulinarsku avanturu, u klet 'Cinkuš', u Hrvatski Leskovac - mjesto udaljeno od Zagreba samo deset minuta vožnje vlakom. Davida je čekao težak zadatak, jer vlasnik Domagoj, koji 'Cinkuš' drži već deset godina, ne zna što bi učinio ne bi li privukao goste. 'Treba nam promjena jelovnika, neka specifična hrana jer gosti preko tjedna ovdje ne dolaze', objasnio je Domagoj, što Davida nije čudilo budući da je ostao zatečen jelovnikom na kojem se uglavnom nalaze samo pizze i roštilj. 

- Ugostitelji često smatraju da će roštiljem privući više gostiju, apsolutno da, ako je taj roštilj kvalitetan, ali ako je meso loše neće biti gostiju. Ovdje je sve zbrkano i nema nikakve priče o staroj kleti - zaključio je.

Čuđenje se nastavilo i nakon što je probao hranu koju spremaju priučeni kuhari, bračni par Katarina i Igor.

Loš rižoto od gljiva s previše vrhnja, prepečeni biftek s previše vrhnja, i za kraj, palačinke s višnjama, koje je nazvao 'šećernom bolesti'. Skoki ništa od hrane što je stiglo na stol nije odgovaralo, pa je vidno iznerviran shvatio da klet 'Cinkuš' treba ozbiljne zahvate. 

- Ja naručujem palačinke za desert! Strašno. Hrana je koma - ispričao je Skoko prekrivši dlanovima lice te pozvao konobara i zamolio ga za pušku.

- Zašto pušku - pitao ga je konobar. 

- Da ubijem kuhara - iznervirano je rekao Skoko. 

Kuhari Igor i Katarina se nisu dobro proveli kada im je Skoko ušao u kuhinju, a za sve greške su imali loše argumente. Stara klet, u kojoj se jela pripremaju u mikrovalnoj pećnici, nije nikakva klet, zaključio je David. Niti vlasnik restorana nije bio zadovoljan kada je čuo Davidovu konačnu ocjenu restorana – jedva prolazno.

- Sve je banalno i loše. Vrhnje u svemu vodi glavnu riječ. Hrana je zbrčkana i nema smisla. Ne možeš nazvati odrezak kardinale, kada ja ne znam koji bi kardinal ovo pojeo - nije ih štedio vrhunski kuhar, dodajući da jela izgledaju kao da su se djeca zaigrala u kuhinji.

Nakon što je dva dana proveo analizirajući situaciju u 'Cinkušu', odlučio je primiti stvar u svoje ruke. Prvo je na listi bila promjena jelovnika gdje je David ostavio samo tradicionalna jela i roštilj. 

- Imate divan roštilj na terasi ali ga ne koristite. Trebate s njim raditi ozbiljan roštilj, a to možete samo s kvalitetnim namirnicama - objasnio je. A ozbiljan roštilj zahtjeva vrhunsko meso, pa je Skoko odveo Domagoja lokalnom uzgajivaču koji se bavi eko uzgojem da vidi koja je razlika kada je meso vrhunsko i svježe. 

- Moraš imati povjerenja u proizvođača, a onda će tvoj gost imat povjerenja u tebe - objasnio je.

- Nakon ovog izleta mislim da definitivno mijenjam tijek nabave hrane i da bi ovo mogao biti početak jedne dobre suradnje - zaključio je vlasnik restorana, Domagoj.

Nakon Domagoja na red je došla i kuharica Katarina. Odlučio ju je inspirirati te je odveo na vrhunski roštilj u Zagrebu da shvati razliku u okusu. 

- Ovo je ista stvar koju i mi nudimo samo puno kvalitetnije - zaključila je Katarina.

Nakon što im je razjasnio da je bitno da su namirnice svježe i vrhunske, a ne zaleđene i konfekcijske, došao je red na promociju 'Cinkuša'. Promocija dijeljenja letaka na Glavnom kolodvoru, sa sendvičima od rezanog mesa s roštilja i salatom bila je pravi pogodak, a tako je i u funkciju stavljen veliki roštilj koji je Skoki bio trn u oku jer ga nisu upotrebljavali. 

Pri povratku u Hrvatski Leskovac, cijela ekipa je živnula, a idući dan svi su se primili kuhanja. Skoko je odlučio za goste, uz pomoć kuharice Katarine, skuhati juhu i njoke od buče s gulašom od juneće ruže. I taman kada je sve krenulo kako treba, nestalo je struje. Bio je to idealan trenutak da se još više 'upogoni' vanjski roštilj. 

- Od vojske nisam kuhao gulaš u kotliću - smijao se David, no gulaš je ispao za prste polizati, a osoblje se, dok se gulaš krčkao, stiglo i zabaviti uz nogomet.

Kako bi još dodatno razveselio ekipu iz 'Cinkuša', David je vlasniku Domagoju poklonio novi roštilj za kuhinju, a kuharici Katarini tečaj kuhanja što ju je potpuno razgalilo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...