Obavijesti

Show

Komentari 1

Škugor o kultnom hitu: Zapravo je 'Jače manijače' ženski tekst

Škugor o kultnom hitu: Zapravo je 'Jače manijače' ženski tekst
8

U jednom momentu, u nekoj svađi između Dina i njegove žene, Dino je meni rekao da mora povući pjesmu, iako sam ja već platio snimanje. Pjesmu sam mu vratio, nisam dao Banfićki, rekao je estradni menadžer

VIDEO

Što je to, osim pjevanja, zajedničko Doris Dragović, Ivani Vrdoljak Vanni, Tonyju Cetinskom i Sandiju Cenovu? Umjetnička imena im je na počecima njihovih karijera dao estradni menadžer Zoran Škugor. Na osobnoj iskaznici Doris Dragović piše Dorotea Budimir, a kako je nastala Doris, Škugor je otkrio u razgovoru za Radio Dalmaciju.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatski estradni menadžer Škugor

Pokretanje videa...

01:36


 
- Bilo je dugo za pamtiti i pisati, bilo je neobično ime, a Doris je lako pamtljivo. Kako sam ja izabrao da Zrinko Tutić njoj radi prvu pjesmu 'Željo moja', pa kasnije i cijeli album, ja sam tu gatao, jer vjerujem u te neke priče. Mislim, vjerovao sam ja u Zrinka koji je imao tada pjesmu 'Doris'. Pomislio sam da ima tu neka energija, on ima pjesmu, ona neka bude Doris, možda se tu spoji nešto dobro i spojilo se. Tako je umjesto Dorotee postala Doris - pojasnio je. 

Tomislav Miletic/PIXSELL


 
Škugor je ekipi showa 'Dobar dan, Dalmacijo' Ines Nosić i Gordanu Vasilju otkrio i da je Ivana Banfić prva snimila pjesmu 'Jače manijače', prije Dina Dvornika.
 
- U jednom momentu, u nekoj svađi između Dina i njegove žene, Dino je meni rekao da mora povući pjesmu, iako sam ja već platio snimanje. Pjesmu sam mu vratio, nisam dao Banfićki. Da budemo realni, 'Jače manijače' je ženski tekst - priča. 


 
Kako je u to vrijeme, osim s Ivanom Banfić, surađivao s Ivanom Ranilović (Vannom), trebalo je, kaže Škugor, i njoj smisliti umjetničko ime.
 
'Ne mogu paralelno raditi dvije Ivane. Sjetim se jedne žene iz Rijeke, jedne predivne žene koja se zvala Vana i ja Ivani Ranilović, današnjoj Vanni Vrdoljak predložim da mijenjamo ime u Vana i ona je prihvatila, s tim da je dodala još jedno n pa je tako nastala Vanna - govori Zoran. 

Splitski festival 1996


 
U zlatno doba hrvatskog dancea, Škugor je bio menadžer tada vodećem trojcu: ET-u, Tonyju Cetinskom i Sandiju Cenovu. 

Zoran Škugor ljutit na estradu: 'Ne morate kopati krumpire, ali spustite cijene gaža i radite!'
Zoran Škugor ljutit na estradu: 'Ne morate kopati krumpire, ali spustite cijene gaža i radite!'


 
- Toni je Anthony, tko će to izgovoriti pa smo skratili na Tony. Sandi je Aleksandar, to mu je nadimak pa smo ostavili Sandi. Ali tako je i na Zapadu, kad zvijezde dođu u hotele onda daju prava imena pa nitko ne zna tko je u hotelu - zaključio je Škugor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin