Obavijesti

Show

Komentari 2

Slavljenički koncert Tomislava Bralića i klape Intrade se bliži

Slavljenički koncert Tomislava Bralića i klape Intrade se bliži
3

Još su samo dva dana ostala do slavljeničkog koncerta klape Intrade u zadarskom Višnjiku! Klapa se priprema za koncert kojim će proslaviti prvih 30 godina karijere

VIDEO

Kako bi sve priličilo velikoj obljetnici, za koncert je pripremljena impresivna scenografija koju potpisuje Neven Stojaković i koja predstavlja 'intrade' klape Intrade. 'Intrade' je naime staro-dalmatinska riječ za ljetinu i upravo to će prikazivati scenografija - svu ljetinu, sve plodove koje je klapa Intrade skupila tijekom 30 godina svog djelovanja. U imenu klape Intrade krije se još jedna znakovitost i još jedno dragocjeno naslijeđe koje su preuzeli od velikog maestra Ljube Stipišića i njegove zbirke pjesama 'Intrade san popi'. 

- Ljubo Stipišić je taman u to vrijeme naših početaka izdao zbirku pjesama 'Intrade san popi', a intrade su zapravo ljetine, imanje. Ljubine ljetine bile su pisme. Našla se ta zbirka jednom pred članovima klape i jedan od osnivača je predložio da se tako nazovemo. Kao i Ljubi, i nama su ljetina naše pisme, kazao je Tomislav Bralić.

Dio scenografije za zadarski koncert je i veliki video zid na kojem će se tijekom koncerta prikazivati detalji iz prošlosti klape: snimke velikih koncerata s Poljuda, Arene Zagreb, dvorana diljem Hrvatske, ali i onih iz inozemstva - iz SAD-a, Kanade i Australije. Publika će po prvi put imati priliku vidjeti i neke do sada neobjavljene fotografije mladića koji su početkom '80-ih počeli pjevati iz čiste ljubavi, a tijekom godina su stvorili nagrađivanu i najpopularniju klapu na svijetu.   

Povodom 30. godišnjice od osnutka klape, uoči zadarskog koncerta, diskografska kuća Scardona izdala je dvostruki kompilacijski CD 'Best of' s 30 pjesama klape koje predstavljaju presjek njihove karijere i koji će se moći kupiti na koncertima ili naručiti na Scardoninom web shopu. Bogato izdanje sadrži i knjižicu od 32 stranice sa izjavama članova klape i njihovim suradnicima te fotografijama s početka njihove karijere. 

Posebnu pažnju pred koncert je klapa, naravno, posvetila svojim glasovima i pobrinula se da budu savršeno 'uštimani'. Iako nastupaju po velikim dvoranama i pune stadione, klapa Intrade svoje probe i dan danas održava u garaži jednog od članova.  

- U Edijevoj garaži imamo razglas i instrumente, zatvorimo se, ugrijemo i ne izlazimo vani dok to ne zazvuči dobro, ispričao je Tomislav Bralić i dodao da su spremni da u Višnjiku zapjevaju kao nikad do sad.

- U samim počecima klape bili smo sretni kad bi nas bilo gdje pozvali da nastupimo. U početku je to bilo rijetko, ali nama to nije bilo važno. Bilo nam je bitno samo da pivamo i da nas netko sluša. Nismo ni sanjali da ćemo slaviti 30. godišnjicu i da ćemo biti ovako popularni. Puno toga lijepog iza nas je ostalo i 30 godina je velika godišnjica. Zato ćemo se potruditi da ovaj koncert bude jednako poseban za našu publiku kao i za nas, dodao je Bralić. Kako bi zvučali besprijekorno u svakom kutu dvorane, na koncertu je angažirana i tvrtka 'Cobraton' koja će postaviti razglas namijenjen isključivo za klapske nastupe i klapsko pjevanje. Ovo je već treći samostalni koncert klape u SC „Višnjik“.

Klapi Intrade na pozornici će se kao gost pridružiti Tedi Spalato koji potpisuje glazbu za njihov veliki hit 'Cviće', a zajedno će otpjevati i svoju uspješnicu 'Sve dok bura dere'. 

- Neopisivo mi je drago što surađujem s klapom Intrade, oni su se svojom iskrenom interpretacijom uvukli u srce i dušu naroda i stvarno su s pravom miljenici publike. Kad oni pjevaju, prolaze vas trnci, vjerujete im svaku riječ i imate osjećaj da se obraćaju baš vama. To je odlika velikih izvođača, a ja im od srca čestitam i želim još puno uspješnih godina, kazao je Tedi Spalato. 

Ulaznice za koncert u Višnjiku dostupne su u agenciji 'Aquarius' u Zadru, u Biogradu u tourist birou 'Ilirija' te na Eventimu i Croatia Tickets.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?
EVO KAKO SU OSTALI PROŠLI

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?

Hrvatski predstavnici na Eurosongu nisu postigli velike uspjehe u posljednjih nekoliko godina. Posljednji veliki uspjeh za Hrvatsku bio je 1999. godine. Velika su očekivanja od ovogodišnjeg predstavnika Baby Lasagne...

Duple štikle, a takva je i cijena! Seve na sud stigla u neobičnim cipelama, cijena im je 850 eura
CRNA MODNA KOMBINACIJA

Duple štikle, a takva je i cijena! Seve na sud stigla u neobičnim cipelama, cijena im je 850 eura

Pjevačica je izabrala crno-bijelu kombinaciju. Nosila je komplet marke Jil Sander, torbicu Jacquemus, no najviše pažnje su dobile njezine cipele
VIDEO J.Lo je u prozirnoj haljini istaknula sve svoje atribute! Prekrila je tek strateški dio...
ISKLESANO TIJELO

VIDEO J.Lo je u prozirnoj haljini istaknula sve svoje atribute! Prekrila je tek strateški dio...

Jennifer Lopez je poznata po provokativnim i spektakularnim modnim kombinacijama na Met Gali. Ovaj put uz bujni dekolte istaknula je i svoju isklesanu figuru