Show

Komentari 0

Slavni ukrajinski baletan i glumica tragično stradali u ruskim napadima na Kijev

Slavni ukrajinski baletan i glumica tragično stradali u ruskim napadima na Kijev

Otkako je počela ruska invazija na Ukrajinu poginule su tisuće ljudi, a kulturni djelatnici i umjetnici nisu iznimka. Ukrajina je izgubila poznatu glumicu Oksanu Švec i baletana Artjoma Dacišina

Rat u Ukrajini traje već više od tri tjedna, a u njemu je živote izgubio velik broj nedužnih ljudi. Među njima su i poznata ukrajinska imena, glumica Oksana Švec i baletan Artjom Dacišin. Glumica i baletan poginuli su u ruskim napadima na glavni grad Kijev. Vijest o Oksaninoj smrti prenijelo je njezino matično kazalište, a poginula je u 68. godini.

- Tijekom raketnog granatiranja stambene zgrade u Kijevu ubijena je zaslužna umjetnica Ukrajine Oksana Švec. Nema oprosta za neprijatelja koji je došao u našu zemlju - napisali su iz kazališta na Facebooku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Oksana je bila akademska glumica, a tijekom karijere je nastupala u brojnim kazalištima kao što su Ternopilskom glazbeno-dramskom kazalištu i Kijevskom kazalištu satire, piše Deadline.

Jedan od vodećih ukrajinskih baletana poginuo je nakon što su ruski vojnici pucali na njega, kako kaže njegova prijateljica Tatjana Borovik.

Dacišin je plesao u predstavama diljem Europe i Amerike, a njegova je smrt šokirala je njegove ožalošćene kolege.

- Glavni plesač Nacionalne opere Ukrajine umro je danas u kijevskoj bolnici od rana zadobivenih 26. veljače kad je pao pod ruskom topničkom vatrom. Bio je prekrasan plesač kojeg su voljeli njegovi kolege. Nesnosna bol - napisao je moskovski koreograf i jedno od od najvećih imena u svijetu baleta, Aleksej Ratmanski.

Najčitaniji članci