Obavijesti

Show

Komentari 0

Slavonski reper opisao život Hrvata u dijaspori: 'U tuđem sam gradu, ovdje ne grije sunce'

Slavonski reper opisao život Hrvata u dijaspori: 'U tuđem sam gradu, ovdje ne grije sunce'
3

Moreno se glazbom bavi od svoje 12. godine, a nije prestao niti kada je morao otići iz zavičaja, od svojih najmilijih. I ovaj put izbacuje pjesmu s duhom u sebi. Nedostaje mu sve...

VIDEO

Moreno Vukojević (29) reper iz Slavonskog Broda s trenutačnom adresom u Münchenu ima novu pjesmu.

POGLEDAJTE VIDEO 

- U tuđem sam gradu, oslikao sam drugu strana života u njemu -  kratko je napisao Moreno. 

Ovaj vrstan umjetnik koji se bavi repanjem općenito glazbom se bavi od svoje 12. godine, nije prestao niti kada je morao otići iz zavičaja, od svojih najmilijih. I ovaj put izbacuje pjesmu s duhom u sebi. Nedostaje mu sve,  roditeljska kuća, roditelji, ulice, njegova mjesta,... sve ono što je imao prije no što je otišao u Njemačku, 'trbuhom za kruhom'.

U München, u kojem se skrasio u posljednji šest godina ponio je jednu stvar - glazbu. Ona ga i danas drži da ne potone u sivilo. Moreno Vukojević, mladi reper porijeklom iz Slobodnice kod Slavonskog Broda, 'izbacio' je još jedan spot i pjesmu za koju je tekst i glazbu on napisao.

Kao i dosad, tema nije nimalo laka. Stihovima „U tuđem sam gradu, ovdje ne grije sunce. Daleko od kuće, noći još čuju mi suze.", počinje priču o teškoj svakodnevici mladih koji punih bankovnih računa, ali praznih srca, žive i rade daleko od svojih rodnih mjesta i najmilijih.

Reper Dominik (20): 'Imao sam 130 kg, glazba me je spasila...'
Reper Dominik (20): 'Imao sam 130 kg, glazba me je spasila...'

U pjesmi Moreno problematizira i ovisnosti kojima 'gastarbajteri' ponekad pribjegnu kako bi se odmaknuli od teške stvarnosti i pronašli utjehu.

- Kao i dosada, otvorio sam srce i dušu. Nije uvijek jednostavno i lako na takav način reći sve što osjećaš i misliš, ali uspio sam i ovaj put. Glazba je ono što me diže iz tih mračnih i opasnih trenutaka o kojima pjevam. Svjestan sam da ona neće promijeniti svijet, spriječiti iseljavanje, omogućiti povratak u domovinu, ali oni koje smo ostavili iza sebe barem će znati kako se osjećamo - rekao je Moreno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin