Show

Komentari 0

Slavonski reper opisao život Hrvata u dijaspori: 'U tuđem sam gradu, ovdje ne grije sunce'

Slavonski reper opisao život Hrvata u dijaspori: 'U tuđem sam gradu, ovdje ne grije sunce'

Moreno se glazbom bavi od svoje 12. godine, a nije prestao niti kada je morao otići iz zavičaja, od svojih najmilijih. I ovaj put izbacuje pjesmu s duhom u sebi. Nedostaje mu sve...

Moreno Vukojević (29) reper iz Slavonskog Broda s trenutačnom adresom u Münchenu ima novu pjesmu.

POGLEDAJTE VIDEO 

- U tuđem sam gradu, oslikao sam drugu strana života u njemu -  kratko je napisao Moreno. 

Ovaj vrstan umjetnik koji se bavi repanjem općenito glazbom se bavi od svoje 12. godine, nije prestao niti kada je morao otići iz zavičaja, od svojih najmilijih. I ovaj put izbacuje pjesmu s duhom u sebi. Nedostaje mu sve,  roditeljska kuća, roditelji, ulice, njegova mjesta,... sve ono što je imao prije no što je otišao u Njemačku, 'trbuhom za kruhom'.

U München, u kojem se skrasio u posljednji šest godina ponio je jednu stvar - glazbu. Ona ga i danas drži da ne potone u sivilo. Moreno Vukojević, mladi reper porijeklom iz Slobodnice kod Slavonskog Broda, 'izbacio' je još jedan spot i pjesmu za koju je tekst i glazbu on napisao.

Kao i dosad, tema nije nimalo laka. Stihovima „U tuđem sam gradu, ovdje ne grije sunce. Daleko od kuće, noći još čuju mi suze.", počinje priču o teškoj svakodnevici mladih koji punih bankovnih računa, ali praznih srca, žive i rade daleko od svojih rodnih mjesta i najmilijih.

U pjesmi Moreno problematizira i ovisnosti kojima 'gastarbajteri' ponekad pribjegnu kako bi se odmaknuli od teške stvarnosti i pronašli utjehu.

- Kao i dosada, otvorio sam srce i dušu. Nije uvijek jednostavno i lako na takav način reći sve što osjećaš i misliš, ali uspio sam i ovaj put. Glazba je ono što me diže iz tih mračnih i opasnih trenutaka o kojima pjevam. Svjestan sam da ona neće promijeniti svijet, spriječiti iseljavanje, omogućiti povratak u domovinu, ali oni koje smo ostavili iza sebe barem će znati kako se osjećamo - rekao je Moreno.

Najčitaniji članci