Obavijesti

Show

Komentari 25

Šovagović-Despot: 'I dalje se ne smijemo vratiti u naš stan, ljuta sam kao pas na gradske vlasti'

Šovagović-Despot: 'I dalje se ne smijemo vratiti  u naš stan, ljuta sam kao pas na gradske vlasti'
11

Kad je Milan Bandić rekao da su građani sami krivi za potres jer nisu ulagali u zgrade, ostala sam bez riječi. Ta izjava će mu se obiti o glavu, jer će mu rezultat izbora izgledati kao Zagreb nakon potresa, rekla je glumica

VIDEO

Što se tiče našeg stana u Preradovićevoj, odnosno zgrade, ništa se nije pomaknulo s mrtve točke. Nemamo uopće nikakvih informacija o tome kad bi se eventualno počela sanirati zgrada i hoće li se morati rušiti, govori nam glumica Anja Šovagović-Despot (57).

Davis Cup, Hrvatska - Argentina

Nakon potresa, koji je 22. ožujka pogodio Zagreb i okolicu, ona i suprug, glumac Dragan Despot (64), ostali su bez krova nad glavom. Njihova zgrada u centru grada dobila je certifikat 'crveno', što znači da je neuporabljiva i da se u njoj više ne smije boraviti.

POGLEDAJTE VIDEO: POTRES U ZAGREBU

Pokretanje videa...

obnova zagreba 02:18

- Naš predstavnik stanara je podnio sve zahtjeve, molbe, aplikacije i sve što je bilo u našoj moći. Čovjek se trudi i radi, ali odgovora nema, svi se pozivaju na taj famozni Zakon o obnovi za koji ne vidim da će bilo što riješiti. Svi koji ulaze u zgradu ulaze na vlastitu odgovornost - otkrila nam je Anja, čiji je stan na zadnjem, četvrtom katu zgrade.

Supružnici su se nakon potresa preselili kod prijatelja Jerka Rošine, a glumica trenutačno boravi sa sinom u obiteljskoj kući u Supetru na Braču.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anja Šovagović (@anjasovagovic) on

- Važno je naglasiti da smo mi, kao stanari zgrade, platili micanje dimnjaka koji su bili oštećeni u potresu, kao i rupe na krovištu. Dakle, ono što smo mogli sami napraviti smo napravili, ali sami zgradu ne možemo sanirati jer je statički narušena - priča nam Anja.

Kaže da nema nikakvu nadu da će se bilo što riješiti.

- Ne možemo sami to rješavati jer nismo kvalificirani za popravljanje cijele zgrade. Moram reći da sam jako, ne razočarana, nego ljuta kao pas na gradske vlasti koje ništa ne rade - poručila je Anja.

Anja Sovagovic Despot

Redovito se čuje s ostalim stanarima iz zgrade.

- Neki su se snašli kao i mi kod prijatelja, a neki su se vratili na donje katove, ali to je isto sve jako nesigurno - rekla je.

Anja Šovagović Despot: 'Moji dani bez krova nad glavom...'
Anja Šovagović Despot: 'Moji dani bez krova nad glavom...'

Smatra da nije toliko problem u njihovu stanu jer su ga adaptirali prošle godine.

- Kad je gradonačelnik Milan Bandić rekao da su građani sami krivi za potres jer nisu ulagali u zgrade, ostala sam bez riječi. Ta izjava će mu se, vjerujem, obiti o glavu, jer će mu rezultat izbora izgledati kao Zagreb nakon potresa. To mi, naravno, nije nikakva utjeha, ni meni ni mnogima koji su također ostali bez krova nad glavom i koje sele iz studentskog doma ‘Cvjetno naselje’ po hostelima, žive u kontejnerima bez vode i u nemogućim uvjetima za koliko-toliko normalan život u ovim nenormalnim vremenima - kaže Anja.

Priznaje kako ona i suprug svakodnevno planiraju što će dalje.

- Vidjet ćemo što će biti, no u naš stan se vratiti ne smijemo, barem za sada - rekla je.

Kao da nije dovoljno što je ostala bez krova nad glavom, u potresu je uništeno i zagrebačko kazalište Gavella u kojem glumica radi.

- A i oko toga je sve vrlo neizvjesno, sudeći po riječima našeg ravnatelja jer Grad daje nebulozna obećanja koja, uglavnom, ne ispunjava. Tko je u to kazalište trebao ulagati? Grad kao vlasnik, pa ne čini ništa. To je jedino dramsko kazalište u Hrvatskoj koje stoji oštećeno u potresu, a u njemu ne možemo raditi jer nemamo uporabnu dozvolu i ne smijemo raditi na pozornici tako da do Nove godine uopće nemamo izvedbe. To nije privatno vlasništvo, nego vlasništvo Grada Zagreba i jedna od prvih kulturnih institucija u ovoj državi - objasnila je Anja.

Zagreb: Dolazak poznatih na dodjelu medijskih nagrada Večernjakova ruža

Kaže da do daljnjeg ipak ostaje u Dalmaciji.

- U Splitu ću imati predstavu ‘Usidrene’, premijera bi trebala biti u prosincu. Riječ je o produkciji Gavelle i HNK Split jer Gavella svoju scenu ne smije koristiti. Mi umjetnici smo stvarno u nezavidnoj poziciji - naglasila je Anja.

glembajevi

No unatoč svemu, Šovagović-Despot je optimistična.

- Izdržali smo razne turbulencije posljednjih godina u ovoj zemlji, nadam se da ćemo i ovo. Hvala Bogu da imamo prijatelje i obitelj koji su nam pomogli i uvijek su tu za nas - zaključila je glumica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin