Obavijesti

Show

Komentari 104

Spasio je 100.000 ljubimaca: HRT ukida 'Kućne ljubimce'

Spasio je 100.000 ljubimaca: HRT ukida 'Kućne ljubimce'
4

ODLAZI U POVIJEST Nacionalna televizija će na Božić emitirati posljednju emisiju 'Kućni ljubimci', popularnog Antuna Ponoša (51). Ukidaju je nakon punih 26 godina

VIDEO

- To je urednička odluka i ja se s njom moram složiti - kaže autor i voditelj emisije Antun Ponoš . 'Kućni ljubimci' prvo su se emitirali na tadašnjem Z3 programu. Ponoš je posao dobio slučajno.

- Došao sam u emisiju ‘Oglasnik’ prodati svoj moped i usput predložio uredniku koncept emisije o životinjama. Za nekoliko dana emitirao sam prve ‘Kućne ljubimce’ - prisjeća se Ponoš, koji je u 1324 emisije ugostio 40.000 vlasnika životinja i spasio 100.000 kućnih ljubimaca. Životinje je zavolio kao dijete u rodnom Nuštru.

- Moj djed je bio veliki ljubitelj životinja. Imali smo pse, mačke, ptice, a iz šume je spašavao ranjene male lisice, jelene, veprove… Naše dvorište uvijek je bilo kao mali zoološki vrt - opisuje Antun.

VIDEO

Nakon završene srednje škole otišao je u Zagreb na studij veterine. Odmah je vidio da u gradu nedostaje organizirane brige za izgubljene ili napuštene životinje. Zato je po ulici sakupljao psiće i mačke, dovodio ih kući, liječio i udomljavao.

- Znao bih imati 18 mačića, a jednom mi se skupilo i 24 pasa - smije se voditelj.

Kaže da bi mogao napisati debelu knjigu o životinjama koje je snimio, a i danas se sjeća lava Lea iz zagrebačke Dubrave.

- Pratio sam njegovo odrastanje kroz 14 emisija, a onda su mi rekli da ga namjeravaju uspavati jer urliče u stanu kad oni odu od kuće pa se susjedi bune. Nisam to dopustio - kaže Ponoš. Tadašnjeg direktora zagrebačkog zoološkog vrta nagovorio je da ga uzme. Antun je sretan jer je Leo doživio duboku starost i umro prirodnom smrću.

Ponoš je životinje zavolio u djetinjstvu, a tu je ljubav prenio i na svoje 21-godišnje kćeri blizanke. Veselio se kad bi u studiju ugostio egzotične ljubimce. Na pitanje što će raditi nakon ukidanja emisije, kaže da mu je teško o tome razmišljati.

- Tu emisiju radio sam s puno ljubavi točno pola života - kaže Antun.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin