Show

Komentari 0

Spektakl: Klapa Intrade slavi 30 godina u Domu sportova

Spektakl: Klapa Intrade slavi 30 godina u Domu sportova

Velikim spektaklom u zagrebačkom Domu sportova 12. prosinca Tomislav Bralić i klapa Intrade proslavit će 30 godina svoje veličanstvene karijere

Njihovi koncerti jedinstveni su po snažnim emocijama kojim naprosto isijavaju, po zbornom pjevanju cijele dvorane, nasmijanim licima publike i izvođača koji uživaju u svakom trenutku koncerta. Sama najava koncerta u intervjuima bila je dovoljna da krenu upiti za ulaznice od mnogobrojnih fanova i iz susjednih zemalja Slovenije, Slovačke, Mađarske i BiH tako da će i ovaj koncert biti rasprodan. Klapa će proslaviti i još jedan lijepi jubilej jer je ovo 10. godina da nastupaju u prosincu u  Zagrebu.

Iza njih je 14 albuma, niz nagrada, tisuće proputovanih kilometara, nebrojeno mnogo koncerata i lijepih uspomena. Dugogodišnji voditelj klape i autor mnogih njenih pjesama prisjetio se samih početaka klape kada je rijetko tko znao tko su oni.

- Imali smo standardni put evolucije, išli smo na Omiški festival, drhtali pred njihovim žirijem i pjevali isključivo a capella. Na početku, kad smo počeli stvarati autorski rad, molili smo određene autore da nam pomognu, ali nije bilo povratne informacije. Posla smo se uhvatili Ante Sikirić i ja. Sklonost za pisanje donio sam iz studentskih dana dok sam živio u Splitu, tada smo svi pisali i skladali. U to smo vrijeme rasli uz rock i glazbu '70-ih, prisjetio se Davor Petrović. Danas klapa Intrade surađuje s uvažavanim autorima poput Ivice Badurine, Ante Sikirića, Vinka Barčota, Duška Rapoteca – Ute, Pere Kozomare i mnogih drugih. Dobitnici su diskografske nagrade Porin, Grand-prixa Split 2012. za pjesmu 'Zašto uvik pivan' i mnogih drugih nagrada i priznanja. 

A povodom velikog i okruglog rođendana, Tomislav Bralić zaželio je sebi i članovima klape samo dobro zdravlje kako bi mogli nastaviti pjevati.

- Klapa Intrade će pivati sigurno još 30 godina, to kažem onako pomalo neskromno. Volio bih da naša klapa postane društvo, kao Lado ili  P. Zoranić, odnosno da neće stati s nama, nego da će ju uvijek netko naslijeđivati, zaključio je Bralić s osmijehom. 

Ulaznice za najbolja mjesta u dvorani kupuju se isključivo na www.scardona.hr i uz njih dobivate popust na CD-ove iz naše bogate kolekcije uz mogućnost dostave. Neke od njih dobit ćete potpuno besplatno.

Svoje mjesto rezervirajte već sada slanjem podataka na adresu karte@scardona.hr, a više o rasporedu sjedenja u dvorani pogledajte na www.scardona.hr.

Najčitaniji članci