Obavijesti

Show

Komentari 1

'Špirin odlazak je nenadoknadiv gubitak za hrvatsku kulturu...'

'Špirin odlazak je nenadoknadiv gubitak za hrvatsku kulturu...'
6

Pamtim brojne njegove sjajne uloge, neponovljive replike te neizmjerni talent pri čemu sam posebno volio njegovu neposrednost u brojnim ulogama. Nedostajat će mnogima, govori predsjednik Vlade

VIDEO

Predsjednik Vlade Andrej Plenković (50) uputio je u petak izraze sućuti obitelji u povodu smrti Špire Guberine te istaknuo kako je Guberina bio umjetnik osebujnog karaktera i dojmljive izražajnosti.

- S velikom tugom sam primio vijest o odlasku gospodina Špire Guberine, velike glumačke legende. Bio je umjetnik osebujnog karaktera, dojmljive izražajnosti i duhovitosti. Njegove brojne majstorske izvedbe obilježile su hrvatsku kazališnu i televizijsku umjetnost, a jedna od nezaboravnih je uloga Strikana u antologijskom Velom mistu - istaknuo je Plenković.

POGLEDAJTE VIDEO: Preminuo Špiro Guberina u 88. godini

Pokretanje videa...

Špiro Guberina preminuo u 88. godini 01:49

Rekao je i kako je dugogodišnja i bogata karijera gospodina Guberine osvjedočena brojnim priznanjima, među kojima je i Nagrada 'Vladimir Nazor' za životno djelo. 

- Pamtim brojne njegove sjajne uloge, neponovljive replike te neizmjerni talent pri čemu sam posebno volio njegovu neposrednost u brojnim ulogama. Nedostajat će mnogima, koji su poznavali i pratili plodonosni rad našeg vrsnog i inspirativnog glumca, a njegov odlazak nenadoknadiv je gubitak za hrvatsku kulturu - napisao je Plenković u brzojavu sućuti koju je obitelji Špire Guberine uputio u u ime hrvatske Vlade i u osobno ime.

Antologijske uloge Špire Guberine ostvarene u djelima Marinkovića i Brešana ostat će nezaboravna i trajna vrijednost hrvatskoga glumišta, istaknula je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek (50) u izrazima sućuti upućenim u povodu smrti istaknutog dramskog umjetnika.

- Tijekom duge glumačke karijere gospodin Guberina ostvario je velik glumački opus u kazališnim, filmskim i televizijskim ulogama. Omiljeni likovi popularnih televizijskih serijala obilježili su njegov stvaralački put te će ostati u trajnom sjećanju mnogobrojne publike koju je osvajao svojim iznimnim glumačkim talentom i osobnim i šarmom. Bogati umjetnički opus ostvario je u suradnji s brojnim redateljima hrvatskih kazališta, na Dubrovačkim ljetnim igrama i Splitskom ljetu, a njegove antologijske uloge ostvarene u djelima Marinkovića i Brešana ostat će nezaboravna i trajna vrijednost hrvatskoga glumišta - istaknula je ministrica Obuljen Koržinek.

Za svoja umjetnička postignuća, podsjetila je, Špiro Guberina nagrađen je najvišim priznanjima.

- Opraštajući se od velikog glumca i dragog čovjeka, utjehu i trajno sjećanje pronaći ćemo u njegovim nezaboravnim umjetničkim postignućima kojima je dao izniman doprinos hrvatskoj kulturi - istaknula je ministrica u izrazima sućuti.

Kazališni, filmski i televizijski glumac Špiro Guberina preminuo je u petak u Zagrebu u 88. godini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin