Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Splitski pazar je postao velika pozornica, kupci postali publika

Premijera 'Lepurice' je planirana za 22. studenog kada najpoznatija komedija irskog dramatičara seli u splitsko podneblje. Glumit će Katarina Romac, Marjan Nejašmić Banić, Nives Ivanković, Filip Radoš...

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
0 komentara

Nisam trebao ništa vježbati, toliko sam imao iskustva s policijom da sam usvojio sve njihove metode, mislim da bi bio dobar 'pandur'. Eto tako, dođite pogledati predstavu, pozvao je svoje sugrađane mladi glumac Stipe Radoja koji je na splitski pazar došao urlajući, u policijskoj uniformi. On i ostali glumci kazališne daske su na oduševljenje mnogih zamjenili su štandom za cvijeće, pa je tako tržnica u Splitu u srijedu ujutro postala mala pozornica, a slučajni prolaznici i kupci neplanirano su se našli u ulozi kazališne publike. 

Foto: Privatni album

Dramski ansambl splitskog HNK je naime, izveo scenu iz romantične komedije 'Lepurica' , Georgea Bernarda Shawa i Ane Prolić, za koju je planirana premijera 22. studenog. 

- Nadam se da će se publika na predstavi zabavljati jednako koliko se mi zabavljamo radeći na njoj – kazao je redatelj Mario Kovač koji je najpoznatiju komediju irskog dramatičara preselio u splitsko podneblje. Ideja da glumci izađu među građane ideja je nove ravnateljice Drame splitskog HNK, Jelene Bosančić. 

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

- Drago mi je da smo izašli iz kazališta da ljude pozovemo u kazalište. Nadam se da ćemo nastaviti s ovom tradicijom – kratko je kazala Bosančić.

U podjeli uloga na hrvatski način profesor Higgins postaje Nikola Tartaglia i tumači ga Marjan Nejašmić Banić, a prodavačicu cvijeća, lonodnsku Eliza Doolittle, utjelovit će Katarina Romac. Ona postaje priprosta djevojka iz Brnaza pokraj Sinja, imenom i prezimenom Kate Bitanga. Ulogu njezinog oca Mate Bitange dobio je Filip Radoš, već poslovično dobar u ulogama ljudi sa sela, a tu je i Nives Ivanković, koja je za ovaj kazališni komad postala Anđa Brđan.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

- Ispričavam se za ove naočale, intenzivne su probe... - nasmijala se glumica Nives Ivanković dodajući kako bi fokusu bi trebale biti mlade generacije u teatru. 

- Ovo je njihova predstava, vatromet njihovih kreacija. A mi stariji smo samo kao podrška – rekla je Nives Ivanković. 

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZANCIJA': 

Naši partneri pišu
Message