Obavijesti

Show

Komentari 0

Springfestival u Grazu ove godine otvara Electronic Beats

Springfestival u Grazu ove godine otvara Electronic Beats
5

U suradnji sa Springfestivalom, Electronic Beats predstavlja prvu večer festivala u dvorani Helmut List Halle 29. svibnja. Headliner večeri je glazbenik Chilly Gonzales

VIDEO

Nakon Praga, Bratislave, Poznana i Kölna Electronic Beats Festival se ovaj put smješta u Graz. U suradnji sa Springfestivalom, Electronic Beats predstavlja prvu večer festivala u dvorani Helmut List Halle 29. svibnja. Headliner večeri je kanadski glazbenik i producent Chilly Gonzales koji će izvesti skladbe s dugoočekivanog albuma “Solo Piano II”. U nastavku očekuju vas razni DJ-evi koji će prirediti veliki party. Uz Marka Ronsona i Ritona, londonski dubstep producent i izvođač SBTRKT, danski elektronski duo Rangleklods i bečki producent Wolfram su dio lineupa.

Electronic Beats, međunarodni glazbeni program Deutsche Telekoma, već 12 godinu pokreće poznate glazbene projekte. 

Chilly Gonzales - Kanadski Chilly Gonzales nije samo umjetnik koji šara po žanrovima, nego i nadareni pijanist. Njegov dugoočekivani album “Solo Piano II” izdan je u kolovozu i to 8 godina nakon legendarnog albuma “Solo Piano”. Kao producent, Gonzales je surađivao s imenima poput Feist i Peaches, a nekoliko njegovih albuma bilo je nominirano za Grammyja. 2009. godine oborio je svjetski rekord koncertom u Parizu koji je trajao više od 27 sati.

Mark Ronson and Riton - Mark Ronson je jedan od najtraženijih DJ-eva na svijetu. Uz rad na svojim izdanjima kao što su “Come the Fuzz” i “Version”, surađuje i s izvođačima kao što su Lily Allen i Robbie Williams. Producirao je album Amy Winehouse “Back to Black” i osvojio Grammyja za najboljeg producenta 2008. godine. Riton je izdao prve singlove na etiketi Switch Recordings, a dio je Radio-Soulwax obitelji i njihovog projekta “Die Verboten” od 2006. godine. Riton je nedavno izdao EP “Lost My Mind”, a zajedno će s Mark Ronsonom pokazati uzbudljivu borbu na gramofonima.

SBTRKT - Od 2009. godine DJ Aaron Jerome piše, snima i izdaje glazbu pod pseudonimom SBTRKT, a postao je slavan zbog debitantskog albuma koji je sadržavao singlove „Wildfire“ i „Hold On“. Do danas je imao brojna izdanja na etiketama poput Brainmath, Numbers, Ramp, Monkeytown te Young Turks. SBTRKT je poznat i po tome što na nastupima nosi plemenske maske koje mu pomažu u očuvanju anonimnosti.

Rangleklods - Danski Rangleklods predstavlja tračak nade kada se radi o elektronskoj glazbi. 2010. godine preselio se u Berlin što je ubrzalo izmjene u njegovom zvuku. Dvije godine kasnije izdan je debitantski albim “Barkeeper” s kojim se odmaknuo od berlinskog underground zvuka i prešao na širu i raznolikiju publiku. Danas Rangleklods nije više solo projekt nego ga čini dvojac Esben Andersen i Pernille Smith‐Sivertsen.

Wolfram - Austrijski producent i DJ Wolfram Eckert aka Wolfram pametno miješa elemente 70-ih (Italo-Disco), 80-ih (Wave) i 90-ih (Euro Dance), a sva razdoblja imaju jednu zajedničku stvar – osjećaj veselog noćnog života. Njegov prvi singl „Fireworks“ u suradnji s Hercules and Love Affair izdan je 2011. godine, nedugo nakon što je objavljen njegov album.

Već 13. godinu zaredom Springfestival se vraća u austrijski Graz, UNESCO-ov grad svjetske baštine i UNESCO-ov grad dizajna, od 29. svibnja do 2. lipnja i predstavlja nadahnjujuć i bogat spoj glazbe, tehnologije, umjetnosti i dizajna te rasprave koje imaju veliki odjek. 

Springfestival je jedan od vodećih europskih događaja koji spaja neke od pionira u live nastupima, DJ-eve, vizionare, kreativne umove i predvodnike digitalne ere, a svi se okupljaju kako bi slavili suvremenu kulturu. Festival prati konferencija Springsessions koja će se održati 30. i 31. svibnja u Joanneumsviertel i predstavlja neke od najbistrijih digitalnih umova. 

Austrijski festival nudi popust na festivalsku ulaznicu za ex-Yu zemlje. Promotivni kod special20 omogućava popust od 20% na festivalsku ulaznicu - tako je ulaznica 70 eura. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Baby Lasagna nakon nastupa: 'Moj posao još nije gotov!
PRVO POLUFINALE EUROSONGA

Baby Lasagna nakon nastupa: 'Moj posao još nije gotov!

U prvom polufinalu se za prolazak u finale borilo 15 izvođača, od kojih 10 ide dalje. Osim njih su nastupale i tri države iz skupine 'Velikih 5'

Baby Lasagna zapalio društvene mreže! 'Daleko najbolji', 'Hrvati zaslužuju pobjedu', 'Ovo je vrh'
LASAGNA-MANIJA

Baby Lasagna zapalio društvene mreže! 'Daleko najbolji', 'Hrvati zaslužuju pobjedu', 'Ovo je vrh'

Društvene mreže 'eksplodirale' su kad je naš predstavnik izašao na pozornicu, većina korisnika hvali njegov nastup, njegovu energiju, kostim...
VIDEO Cijela dvorana zapjevala 'Rim Tim Tagi Dim': Pogledajte nastup našeg Baby Lasagne
PRVO POLUFINALE EUROSONGA

VIDEO Cijela dvorana zapjevala 'Rim Tim Tagi Dim': Pogledajte nastup našeg Baby Lasagne

Naš Baby Lasagna izašao je na pozornicu i zapjevao 'Rim Tim Tagi Dim'. Trenutačno mu se predviđa najviše šanse za pobjedu, čak 37%! Od početka pjesme su svi iz publike pjevali uz njega