Obavijesti

Show

Komentari 61

Srbi svoje državljanstvo daju 'bilo kome', a Hrvati biraju...

Srbi svoje državljanstvo daju 'bilo kome', a Hrvati biraju...
6

SVAKOME PO ZASLUGAMA Neke osobe iz javnog života dobiju putovnicu Hrvatske ili Srbije jer 'zaduže' naciju, a drugi samo zato što su slavni

VIDEO

Nemam ni kap srpske krvi, a Srbija teče mojim venama, rekao je francuski humanitarac Arnaud Gouillon kad je 2015. i službeno postao državljanin Srbije.

On nije jedini stranac koji je tražio, ili kao zahvalu od države dobio, državljanstvo Srbije ili Hrvatske. Srbin je, barem po papirima, gotovo dvije godine i američki glumac Steven Seagal, iako je prije dobivanja putovnice, navodno, u Srbiji bio dva puta po dva dana.

ABACA Steven Seagal - Ray Charles Tribute

Svestrani glumac tad je rekao kako u Beogradu planira otvoriti školu aikida, a može pomoći i u treningu srpskih specijalaca.

Prije dva dana objavljeno je kako je srpsko državljanstvo dobio i britanski glumac Ralph Fiennes, koji je u Beogradu snimio dva filma, “The White Crow” i “Coriolanus”.

Serbia

Hrvatsku je putovnicu, čini se, malo teže dobiti. Za nju se svojedobno borio pjevač Halid Bešlić, no nikad ju nije dobio. A glumcu Emiru Hadžihafizbegoviću dodijeljeno je hrvatsko državljanstvo kao građaninu od interesa za državu Hrvatsku.

2017 MTV Video Music Awards â?? Arrivals â?? Inglewood, California

Pjevačica Lorde po majci je dobila naše državljanstvo, a Hrvat je postao i jedan od najboljih šahista svih vremena i politički aktivist Gari Kasparov, koji ljeta već godinama provodi u Makarskoj. Uz to je i žestoki protivnik režima Vladimira Putina, a Hrvatsku je podržavao i tijekom rata.

Srpsko državljanstvo dobili su i košarkaš DeMarcus Nelson, judist Aleksej Nefedov i televizijski redatelj Timothy Byford, koji se godinama trudio dobiti putovnicu Srbije.

Rome, tv broadcast "Dancing with the Stars"

Francuski glumac Gerard Depardieu odrekao se francuskog državljanstva i svoju poreznu oazu potražio u, kako kaže, ‘demokratskoj majčici Rusiji’. Prije toga kontemplirao je o crnogorskom državljanstvu, a onda i o alžirskom. Kaže da želi imati sedam različitih putovnica.

2017 CFDA Awards - New York

Manekenka Adriana Lima bila je u braku s košarkašem Markom Jarićem te je preko njega dobila srpsko državljanstvo. Sad kad je razvod finaliziran, Lima planira odreći se srpskog državljanstva, a njihova djeca sigurno će ga zadržati.

 

 

 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...