Obavijesti

Show

Komentari 28

Sretni mladenci: Naša ljubav je stigla nakon kritika i pisanja

Sretni mladenci: Naša ljubav je stigla nakon kritika i pisanja
2

Julijana Matanović pročitala je sve knjige Pavla Pavičića još u gimnaziji, a 40-ak godina kasnije za njega se udala. Duga suradnja bila je samo priprema za dobar i sretan brak

VIDEO

Uređivao sam knjige oboje autora, rekao je Zoran Maljković, ponosan vjenčani kum Pavla Pavičića. Stoga je njemu pripala čast da bude jedan od počasnih svjedoka na vjenčanju književnika Julijane Matanović (58) i Pavla Pavličića (71). Par se oženio u crkvi Sv. Filipa i Jakova u Vukovaru.

- Bila mi je čast odazvati se pozivu mladenaca i biti im kum - rekao je. Mladenka je za kumu odabrala kolegicu, profesoricu Lahorku Plejić-Poje s Filozofskog fakulteta. Mladenci su poželjeli da na obred stignu tek najbliži članovi obitelji i prijatelji, a crkvu su izabrali jer se spominje u mnogim Pavličićevim djelima u kojima govori o rodnom gradu.

Mladenka Julijana ovih dana često lovi vlak za Zagreb. Ondje predaje na Filozofskom fakultetu, na kojemu s posljednjim danom ove godine odlazi u mirovinu. Studenti su joj na zadnjem ispitnom roku darovali cvijeće. Nedostajat će joj jer je s njima radila 24 godine.
- Imamo samo jednu fotografiju s vjenčanju i nju je objavio naš urednik. Nemamo što skrivati jer se to i dogodilo - rekla nam je sa smiješkom Juliana.  

premijera

U rujnu se s kćeri Magdalenom i novopečenim suprugom preselila u rodni Osijek. Književnici Julijana i Pavao su u ljubavnoj vezi dvije godine.

- Najprije je bila moja vjerna čitateljica, pa stroga kritičarka, potom urednica. Imamo tisuće zajedničkih tema, od književnosti do politike i škole - rekao je Pavličić. Supruga je pročitala sve njegove knjige, a počela ga je čitati kao gimnazijalka. Upoznali su davne 1985. na književnoj večeri, dugo su bili kolege s fakulteta, a onda ih je pogodila Kupidova strijela i zajedno uživaju u lakšem ritmu u Slavoniji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin