Obavijesti

Show

Komentari 39

Srpska voditeljica: Umrla sam triput, liječnici su me spasili...

Srpska voditeljica: Umrla sam triput, liječnici su me spasili...
8

Znala sam da imam unutarnja krvarenja i da možda neću preživjeti, držala sam oči otvorene kako bih vidjela mamu i Mladena. Njih sam željela vidjeti posljednji put, priznala je nakon stravične nesreće

VIDEO

Srpska voditeljica Dea Đurđević (27) za srpske medije ispričala je detalje nesreće u kojoj je zadobila teške ozlijede. U prometnoj nesreći između dva autobusa i tri automobila kod bolnice 'Dr. Dragiša Mišović' u Beogradu, prije devet mjeseci teško je ozlijeđeno troje ljudi, a među njima je bila Dea. Najprije je imala lakši sudar s drugim automobilom, a u trenutku kada je izašla iz auta, kako bi se s vozačem dogovorila što da rade, na nju je naletio autobus i otkinuo joj ruku. Nakon nesreće, voditeljica je imala više od 20 operacija u kojima su joj se liječnici borili za život.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:25

Nedavno je gostovala na seminaru o prometnim nesrećama, a između ostalog, ispričala je kako se nakon same nesreće okupilo mnoštvo ljudi, ali joj je pomogla samo jedna djevojka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nisam se pomicala jer su to osnovna pravila prve pomoći koje znam. Trudila sam se ostati budna jer sam se uplašila smrti, mislim da se svako od nas boji umrijeti i ne daj Bože da budete u takvoj situaciji. Znala sam da imam unutarnja krvarenja i da možda neću preživjeti, držala sam oči otvorene kako bih vidjela mamu i Mladena. Njih sam željela vidjeti posljednji put  - priznala je Dea i dodala dodala kako joj je u nesreći pomogla kolegica koja ju je tješila i govorila kako će sve biti u redu.

 Zatim joj je prišla i medicinska sestra imena Marija Dimitrijević, za koju tvrdi da joj je jedina prišla pomoći, dok su svi ostali stajali. 

- Ona je jedina prišla pomoći, svi ostali su stajali. Pomogla mi je tako što sam se naslonila na nju, držala mi je glavu okrenutu prema njoj jer je mislila da ja ne vidim svoju ruku. Ja sam je u svakom trenutku vidjela - prisjeća se voditeljica detalja.

Liječnici su joj rekli kako nikada nisu vidjeli takve povrede te da ju je svaka od njih mogla koštati života. Osim amputirane ruke, imala je nagnječenje srca i pluća, vodu u plućima, polomljeni donji dio kralježnice, djelomičnu paralizu desne noge i potpunu paralizu lijeve noge.

- Primala sam morfij dva i pol mjeseca svaki dan. Umrla sam tri puta i svaki put su me liječnici spasili. Hitna pomoć je tada stigla nakon dvije minute, oni nisu znali tko je ozlijeđen. Profesionalno su odradili svoj posao, ali bol mi je bila neizdrživa. Cijelo sam vrijeme tražila nešto protiv bolova, međutim, nisam znala da sam imala puno veće ozlijede od onog što sam vidjela - ispričala je Dea.

Njezinu nesreću najteže su doživjeli njezina majka, suprug Mladen i obitelj. Kaže, bilo im je teško pet mjeseci gledati ju na rubu smrti. Na kraju je zaključila kako je vrlo važno da se znanje prve pomoći shvati ozbiljno te da se svaki život može pažljivošću spasiti. Na kraju njezinog izlaganja uslijedio je gromoglasan pljesak koji je trajao nekoliko minuta.

Podsjetimo, prometna nesreća dogodila se u veljači u Beogradu, a kao razlog navodi se poledica na cesti. Nakon što su se sudarila dva automobila, Dea koja je bila u jednom od njih, izašla je iz automobila provjeriti što je bilo. U tom trenutku na nju je naletio autobus.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZEZNACIJA':

Pokretanje videa...

10:33

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje