Show

Komentari 4

Stanković najavio novog gosta emisije: Dovodi pjevača kojem su zabranili koncert u Puli...

Stanković najavio novog gosta emisije: Dovodi pjevača kojem su zabranili koncert u Puli...

Četiri glazbenika trebala su nastupati na velikom koncertu u Istu, međutim gradonačelniku se ideja nije svidjela pa je isti koncert i zabranio

Voditelj Aleksandar Stanković (52) najavio je novog gosta za svoju emisiju 'Nedjeljom u 2'. Na službenoj Facebook stranici emisije podijeljena je obavijest: 'Gost emisije Duško Kuliš' uz fotografiju glazbenika.

POGLEDAJTE VIDEO:

Čini se da će obožavatelji u nedjelju imati priliku gledati Duška Kuliša (63), kojemu je nedavno bio zabranjen koncert u Puli. Duško je uz ostale glazbenike - Anu Bekutu (63), Dragana Kojića Kebu (66) i Zoranu Mičanović (18), trebao zabavljati publiku, ali gradonačelnik Pule Filip Zoričić imao je drugačije planove. Koncert je nakon borbe na sudu otkazan.

O svemu se u utorak oglasio i Duško putem svog Instagrama koji je napisao kako su u Hrvatskoj 'trideset i nešto godina stvari postavljene tako da se, kad je u pitanju muzika, ne sluša glas naroda'.

- Negirana je podjela na onu dobru i onu lošu muziku. Umjesto toga uvedena je jedna vrsta cenzure koja je kod mnogih uzrokovala nezadovoljstvo ponuđenim. U tome svemu, na našu radost, uspjeli smo u 'ilegali' ostati na nogama, dostojanstveni i ponosni na naše zajedničke muzičke vrijednosti - napisao je u početku svoje objave.

U ovakvom je scenariju, kao šećer na kraju, po dobrom starom receptu 'drž‘te lopova' kompletnom jednom žanru osmišljena etiketa te je i kvaliteta i nekvaliteta strpana u isti, ironični naziv - cajke. E, pa ne ide to tako. Ima u našoj muzičkoj 'banci podataka' mnogo toga što zaslužuje respekt i poštovanje. Dok našim pjesmama nema mjesta u eteru HR radio i TV postaja, sistematično složene playliste vrte li se vrte, a tantijemi za pojedince dolaze li dolaze. Naravno, takva monotonija u eteru rezultirala je time da nas, koji nismo pristali na takvu vrstu mentalne muzičke higijene, ima dovoljno i da možemo napuniti dvorane. Eto tu nastade naš, nazovimo ga - problem. Da jesmo, da postojimo, dokaz je odaziv na naš nesuđeni koncert - nastavio je.

- Bez obzira na sve, spustimo loptu. Sve prođe jednoga dana, pa će proći i ovo. Nitko nama ne može zabraniti da volimo ono što volimo i da slušamo ono što želimo. Znam da se pitate kako je moguće da u članici EU, koja se kune u ljudska prava i slobode, u srcu demokracije, postoji i takvo nešto. Nažalost, postoji. Ima ipak i nešto dobro u svemu ovome. Dželat je napokon skinuo lažnu masku humanosti, tolerancije i demokratičnosti. Otvorio je za javnost tamnu stranu svog karaktera. I nemojte mu suditi, osudio je on sam sebe. Vrijeme će pokazati, a nadam se i izbori, na čijoj strani je istina i pravda - zaključio je.