Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Stilist Neven Ciganović pobjegao iz JNA u Bihaću

Guru je nekad zarađivao sjeckajući rajčice, Mačak nije radio jer je “premlad”, a Ciganović je bio zaposlen u “naj in butiku 90-ih” Super stuffu

Sanjin Strukić
Foto: Sanjin Strukić
4 komentara

Neven Ciganović rodio se u Zagrebu prije 37 godina. Oduvijek je znao da će se baviti modom. Studirao je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, no tada se zaposlio pa “više nije bilo potrebe da studira”. Drugog posla, osim stiliziranja, nije imao.
- Nisam ni konobario jer to ne znam. Ali radio sam u zagrebačkom 'naj in’ butiku 90-ih Super stuff. Tamo je radila i Vlatka Pokos, samo se više ne sjećam je li to bilo prije ili poslije mene - kaže Neven. Bio je u vojsci u Bihaću, no kako mu je tamo sve teško padalo, ubrzo se izvukao. Na koji način, nije želio otkriti. Marko Grubnić (26) prije četiri godine osmislio je Vesni Pisarović styling za Splitski festival. Danas su njegove klijentice Indira, Maja Šuput, Jelena Rozga... Zbog mode je izgubio nekoliko godina na Pravnom fakultetu, no planira diplomirati do ljeta.
- Premlad sam, tako da nisam ništa prije radio - smatra Marko.
Boris Banović ima 34 godine i za sebe kaže da je "purger".
- Nisam čisti purger, ali 'ko je? - kaže Boris.
Kao mali htio je biti pilot, a zbog mode je prestao markirati i nedavno je upisao postdiplomski. Na očev nagovor, upisao je srednju ekonomsku, no bio je loš đak pa se nakon dvije godine prebacio u Školu primijenjenih umjetnosti. Boris je kao apsolvent otišao u London.
- Tamo sam radio sve, pa i sjeckao rajčice - kaže Boris. U Hrvatsku se morao vratiti zbog vojske.

NIJE MOGAO VESLATI PA JE POSTAO STILIST
Borut Mihalić preferira majice od nekoliko eura, a ponekad zna obući i nešto dizajnersko, poput traperica od deset posto drveta. Prije 15 godina trenirao je veslanje, no zbog uzbuna nije mogao na treninge pa bi otišao u modnu agenciju nedaleko od kuće u Zagrebu. Studira pravo, a majci mu je životna želja da diplomira.

NENAD KORKUT: SPECIJALIST ORTOPEDIJE
Nenad Korkut shvatio je da ga zanima moda listajući mamine žurnale. Moda ga opušta od stresa.

GURU PAO VOZAČKI JER JE DŽENTLMEN
Banović je znao da ima prednost na raskrižju, no propustio je damu. Ispitivač ga je na kraju srušio.

MAČAK DARIVAO PAKRAČKU BOLNICU
Marko Grubnić dobio je u “Fear Factoru” 30.000 kuna, koje je darovao bolnici iz rodnog Pakraca.Naši partneri pišu
Message