Show

Komentari 193

Stranci oduševljeni: Franka je pokazala teaser pjesme 'Crazy'

Stranci oduševljeni: Franka je pokazala teaser pjesme 'Crazy'

Do pjesme smo došli na neočekivan način. Snimali smo u studiju tri pjesme kao prijedloge za Eurosong i odjednom se prikrala i ova, rekla je pjevačica

Pjevačica Franka Batelić (25) objavila je na službenim stranicama Hrvatske radiotelevizije dio spota za pjesmu 'Crazy' s kojom će se natjecati na ovogodišnjoj Euroviziji u Lisabonu. Batelić je sama napisala tekst, a autor glazbe je skladatelj Branimir Mihaljević (42). 

POGLEDAJTE VIDEO:

 U spotu je pjevačica u crnoj dugoj haljini, a i njezini muški i ženski plesači nose odjeću iste boje i 'igraju' se u pijesku kojim su svi prekriveni te u njega bacaju bisere. Batelić se na kraju skriva iza bijele plahte. Fanove je oduševila njezina pjesma i najviše je komentara stranaca. 

- Iz Rusije s ljubavlju. Volimo te, Franka. Pjesma ti zvuči obećavajuće i ne mogu dočekati da ju čujem - istaknuli su ispod spota pjesme 'Crazy'. Dodali su kako zvuči pobjednički i pitali kada dolazi cijela verzija. 

- Do pjesme smo došli na neočekivan način. Snimali smo u studiju tri pjesme kao prijedloge za Eurosong i odjednom se prikrala i ova. Branimir ju je počeo svirati na klaviru, a ja sam počela pjevušiti tekst i nastala je pjesma 'Crazy' - ispričala je pjevačica. Dodala je kako im je jednostavno legla jer je neobična i neočekivana. Ističe kako pjesma moćna, emocionalna, snažna i moderna te se nada kako će se jako svidjeti publici. 

- Franka ima sve kvalitete prave svjetske zvijezde i trudili smo se napraviti svjetsku pjesmu, prateći aktualne trendove, ali istodobno stvarajući potpuno novi zvuk i izvornu atmosferu - rekao je Mihaljević. Pjesmu su miksali u londonskom studiju Metropolis kod ljudi koji su surađivali s pjevačicama Adele i pokojnom Amy Winehouse te još mnogim poznatim glazbenicima. 

- Vjerujem da ćete biti ugodno iznenađeni kad čujete pjesmu – najavio je skladatelj. Frankin menadžer Siniša Bevanda je istaknuo kako žele lijep i dojmljiv nastup, ali ne žele raditi nikakve velike spektakle. 

- Imamo neke zanimljive ideje i sada je za nas najintenzivnije razdoblje jer treba cijeli koncept uobličiti. Od videospota, kostimografije, pa do nastupa. Dobili smo vrijedne savjete i od priznatih profesionalaca i kolega s kojima smo u Zagrebu radili kada je Franka bila predizvođač Beyoncé, pa nam to puno znači - ispričao je Bevanda.

Voditelj HRT-ova tima za Eurosong Tomislav Štengl uvjeren je da će Franka Batelić nastaviti uspješan niz koji su Hrvatska radiotelevizija i Hrvatska ostvarili tijekom posljednje dvije godine.

- Nina Kraljić ušla je u završnicu, a sjajni Jacques Houdek prošle je godine prema glasovima publike bio vrlo visoko plasiran. Bio je na kraju trinaesti, što je odličan rezultat među 42 zemlje koje su nastupale. Mislimo da i Franka može ispuniti naš osnovni cilj ulaska u završnicu, a kada uđete u završnicu - sve je otvoreno - zaključio je Štengl.

Najčitaniji članci