Show

Komentari 0

Stranicu s ispovijestima hrabrih žena netko prijavio: 'Pišite nam slobodno i dalje, anonimno je'

Stranicu s ispovijestima hrabrih žena netko prijavio: 'Pišite nam slobodno i dalje, anonimno je'

Sve su učestalije lažne stranice i grupe na raznim društvenim platformama, a s kojima inicijativa nema nikakve veze. Službenu Facebook stranicu netko je pak prijavio pa ne mogu odgovarati na poruke

Nakon što je glumica Milena Radulović optužila za silovanje dotada uglednog profesora i redatelja Miroslava Aleksića, u samo nekoliko sati povezale su se žene iz cijelog regije i javno počele govoriti o svojim traumama i spolnom uznemiravanju koje su doživljavale, nerijetko i iznimno dugo trpjele. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Inicijativa 'Nisam tražila' na Facebooku je u vrlo kratkom roku okupila desetke tisuća ljudi, no neki od njih kampanju ovih hrabrih žena odlučili su prijaviti pa je društvena mreža limitirala neke od mogućnosti Facebook stranice preko koje objavljuju uglavnom anonimne ispovijesti.

- VAŽNA OBAVIJEST!!! Budući da je stranica NISAM TRAŽILA prijavljena, mi nismo trenutno u mogućnosti da vam odgovaramo na poruke koje nam šaljete u inbox. One su osigurane, i dalje samo nama vidljive. Mi vas pozivamo da sadržaj vaših poruka koje do sad nisu objavljene na ovoj stranici, podijelite s nama na grupi, gdje to možete učiniti u potpunosti anonimno, a administratorice grupe će svaki iskaz odobriti prije objavljivanja. Ova odluka nije u svrhu cenzure, već način da i vi, ali i mi ostanemo pravno zaštićeni. Isto tako, Vaše poruke su pohranjene na sigurno te ih i dalje samo administratorice grupe mogu vidjeti. Ova stranica i dalje ostaje aktivna, kao i web stranica https://www.nisamtrazila.org koja će služiti kao arhiv anonimnih iskaza i korisnih savjeta i preporuka. I dalje vas ohrabrujemo da podijelite s nama vaše iskaze! #NisiSama - stoji u recentnoj objavi. 

Također, sve su učestalije lažne stranice i grupe na raznim društvenim platformama, a s kojima službena inicijativa nema nikakve veze. 

Najčitaniji članci