Obavijesti

Show

Komentari 8

Student FER-a osvojio 125.000 kuna, zeznuo ga grčki alfabet

Student FER-a osvojio 125.000 kuna, zeznuo ga grčki alfabet
5

Dorian je otvorio pitanje za četvrt milijuna kuna. Bik, kuća, deva... Ne znajući bi li nastavak niza tražio u prozoru, vratima, zidu ili krovu, mladić je odustao

VIDEO

Iako je Tarik spomenuo da bi netko od natjecatelja baš u ovom prvotravanjskom izdanju "Milijunaša" mogao odgovoriti kao od šale na svih 15 pitanja, to se nije dogodilo. No, nakon ispadanja Zrinke Car, natjecateljice koju smo upoznali u prošlotjednoj emisiji popularnoga game showa, u večerašnjem kvizu, nakon igre "Najbrži prst", u stolac nasuprot voditelju sjeo je 23-godišnji Zagrepčanin Dorian Nemet i grijao ga sve do pitanja za 250.000 kuna!

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

03:59

Zbog neizrečene dvojbe oko simbola koji uz adresu internetske stranice u većini preglednika označava sigurno uspostavljenu vezu, student pete godine elektrotehnike na FER-u prvoga džokera, "pola-pola", uzeo je na pitanju za 8000 kuna. Njime su od ponuđenih odgovora ispali ključ i sef, a ostali upravo oni oko kojih se dvoumio - lokot i štit. Ipak, odlučio se za lokot i osvojio spomenuti iznos.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Znalac Ivan pomogao mu je na pitanju za prelazak drugoga praga rekavši da je Filip II. (a ne Pizistrat, Leonida ili Temistoklo) modernizirao svoje falange opskrbivši ih kopljima sarisama dužim od četiri metra.

Upotrebi Dorianova posljednjega džokera prethodilo je pitanje za 64.000 kuna. Tražila se vrsta životinje Lutra lutra, koja je još početkom prošlog stoljeća živjela u izvorišnom dijelu Rijeke dubrovačke. Je li riječ o crnom ibisu, europskoj vidri, euroazijskom dabru ili pak sredozemnoj medvjedici? Natjecatelj se točno opredijelio za europsku vidru.

Džokera "zovi" upitao je zna li koji se postotak hrvatskog teritorija nalazi iznad 500 metara apsolutne visine. U ponudi odgovora za 125.000 kuna, uz 21 i 36 posto stajalo je i 49 te 68 posto. Džoker se premišljao između dvaju nižih postotaka uz sugestiju da bi točan odgovor možda ipak mogao biti onaj najniži.

Dorian se naposljetku i odlučio za 21 posto te zatim otvorio pitanje za četvrt milijuna kuna. Bik, kuća, deva... Ne znajući bi li nastavak niza tražio u prozoru, vratima, zidu ili krovu, mladić je odustao. Ostankom u igri, niz bi nastavio, ustvrdio je, odgovorom vrata. Bio bi to pogodak jer riječ je o grčkom alfabetu. Naime, alfa dolazi od semitske riječi alef koja znači bik, beta od riječi bet - kuća, gama od riječi gimel - deva, a delta od riječi dalet - vrata.

Njegovoj sjajnoj igri prethodio je nastup spomenute natjecateljice Zrinke koja je emisiju otvorila 10. pitanjem za 32.000 kuna, u prošlotjednom izdanju kviza iskoristivši džokera "zovi". Liječnica koja je rodni Dubrovnik zamijenila varaždinskom adresom nije dala točan odgovor na pitanje o pojmu iz biologije koji se redovito uspoređuje s plastikom na krajevima vezica za cipele. Eliminirala je histone i vakuole te rekla kako misli da je riječ o mikrotubulima, a ne telomerama. Usto, nije bila voljna upotrijebiti raspoložive džokere pa je zbog odabranih mikrotubula kviz napustila s 1000 kuna.

'Povijesna emisija Milijunaša': Zagrepčanin otvorio pitanje za pola milijuna, uzeo 250.000 kn
'Povijesna emisija Milijunaša': Zagrepčanin otvorio pitanje za pola milijuna, uzeo 250.000 kn

- Vrijeme je za prvog džokera, rekao je posljednji večerašnji natjecatelj Davor Vukosav na pitanju za 4000 kuna te odlučio džokera "zovi" upitati hoće li se oboljeli od makularne degeneracije obratiti kardiologu, dermatologu, oftalmologu ili ortopedu. Džokerov odgovor, oftalmolog, upravnom pravniku iz Ploča dodatno je potvrdio prethodno spomenutu slutnju u isti i doveo ga do osvajanja navedena iznosa.

Prije kraja emisije, uz pomoć džokera "pola-pola" točno je rekao da je Oklahoma City (a ne prepolovljavanjem također preostali Jersey City) - "city" koji se našao na putu "majke svih cesta" Route 66. Davor svoj pohod na milijun nastavlja sljedećega četvrtka otvaranjem pitanja za 32.000 kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'