Obavijesti

Show

Komentari 5

Studentica (22) je postala hit nakon govora na inauguraciji

Studentica (22) je postala hit nakon govora na inauguraciji
4

Inače studira sociologiju na Harvardu, a poeziju piše od malih nogu. Ranije je za New York Times dala do znanja da je svjesna kako je pred njom veliki zalogaj

VIDEO

Amanda Goreman (22) na inauguraciji američkog predsjednika Joea Bidena (78) u svojoj je pjesmi pozvala na 'jedinstvo i zajedništvo', a ona je najmlađa pjesnikinja koja je ikad nastupila na predsjedničkoj inauguraciji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Odmah je na društvenim mrežama postala pravi hit. Na Instagramu trenutačno ima 824 tisuća pratitelja, a taj broj stalno raste. 

- Kad dan dođe, pitat ćemo se gdje možemo naći svjetlo u ovoj beskrajnoj sjeni. Vidjeli smo silu koja će našu naciju radije razoriti nego dijeliti, koja će našu zemlju uništiti ako to znači odgađanje demokracije. Gotovo su uspjeli u tome, ali iako se demokracija može povremeno odgoditi, nikad je se ne može trajno poraziti - govorila je Amanda na inauguraciji.

Inače studira sociologiju na Harvardu, a poeziju piše od malih nogu. Ranije je za New York Times dala do znanja da je svjesna da je pred njom veliki zalogaj. 

Uskladile se: Harris i bivše prve dame izabrale su slične outfite
Uskladile se: Harris i bivše prve dame izabrale su slične outfite

- U pjesmi ne mislim ni na koji način slaviti ono što smo vidjeli prošlih nekoliko tjedana i, usuđujem se reći, prošlih nekoliko godina. Ali, nastojat ću iskoristiti svoje riječi kako bih oslikala način na koji naša država još uvijek može naći zajedništvo i na koji može zacijeliti. Napravit ću to bez da izbrišem ili zanemarim grubu istinu s kojom se Amerika mora pomiriti - rekla je svojedobno. 

Amandu je Bidenov odbor za inauguraciju kontaktirao krajem prošlog mjeseca, nakon što ju je Jill Biden (69) slušala kako govori u kongresnoj knjižnici. Ona je potom predložila da je pozovu da govori na inauguraciji. 

 

 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin