Obavijesti

Show

Komentari 11

Suđenje od 100 milijuna dolara: Ed Sheeran izlazi pred porotu zbog hita 'Thinking out loud'

Suđenje od 100 milijuna dolara: Ed Sheeran izlazi pred porotu zbog  hita 'Thinking out loud'
4

Tužba navodi da je pjevač iskoristio melodijske, harmonijske, ritmičke, instrumentalne i dinamičke elemente iz hit pjesme Marvina Gayea iz 1973. 'Let's Get It On'

VIDEO

Savezni sud na Manhattanu prije par dana otvorio je pravni postupak u kojemu je Ed Sheraan (31) optužen da je koristio tuđi rad za pjesmu iz 2014. godine, 'Thinking out loud'. Slučaj povrede autorskih prava broji vrtoglavih 100 milijuna dolara.

Sudac Louis Stanton rekao je da 'nema jasnog pravila i da će biti potrebno suđenje pred porotom kako bi se riješio problem.

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO

- Nema jasnog pravila je li kombinacija dva elementa koja se ne mogu zaštititi zapravo original. Djelo može biti zaštićeno autorskim pravom iako je zapravo kompilacija nezaštićenih elemenata - istaknuo je sudac.

Datum suđenja još nije određen, navodi se u objavi.

Problem između Sheerana i imovine pokojnog koautora pjesme, Eda Townsenda, prvi je put nastao 2016. Naime, te je godine Townsendova obitelj tužila Sheerana, no slučaj je na kraju odbačen godinu kasnije.

Nakon što je obitelj Townsend prodala trećinu svojih udjela u 'Let's Get It On' kompaniji 'Structured Asset Sales', organizacija je ponovno pokrenula tužbu 2018. za 100 milijuna dolara.

Sejo Sexon: Imamo pjevačicu da ne budem najljepši u bendu...
Sejo Sexon: Imamo pjevačicu da ne budem najljepši u bendu...

Structured Asset Sales tvrdi da hit singl sa Sheeranova X albuma koristi melodijske, harmonijske, ritmičke, instrumentalne i dinamičke elemente preuzete iz Gayeine pjesme.

Ovo nije prvi put da je Sheeran optužen za kopiranje. Naime, u lipnju, mjesecima nakon što je dobio tužbu za plagijat zbog hit pjesme 'Shape of You', Ed Sheeran je nagrađen s više od milijun dolara za pravne troškove.

Hrvatska glazbena scena dobila je vlastiti ured za izvoz glazbe
Hrvatska glazbena scena dobila je vlastiti ured za izvoz glazbe

Sheeran i njegova dva koscenarista, Steve McCutcheon i Johnny McDaid iz Snow Patrola, godinama su vodili pravnu bitku sa Samijem Chokrijem i Rossom O'Donoghueom, dvojicom tekstopisaca koji su tvrdili da je megahit iz 2017. kopija njihove pjesme.

David Pullman, vlasnik 'Structured Asset Salesa', rekao je nakon presude u četvrtak da je zadovoljan što će slučaj ići pred porotu i da se: - raduje daljnjem uspjehu u ovom slučaju koji uključuje najveće kršenje autorskih prava u povijesti - piše People.

POGLEDAJTE VIDEO: TREĆA EPIZODA ‘TKO JE KRIV' S JURAJEM ŠEBALJEM

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin