Obavijesti

Show

Komentari 37

Susjedi platili Dikanov dug za vodu da ih ne isključe

Susjedi platili Dikanov dug za vodu da ih ne isključe
4

Radeljakova tvrtka varala je zagrebačku Elektru dvije godine. Poduzetnik navodno godinama nije plaćao vodu za stan. Dug iznosi oko 11.000 kuna

VIDEO

Josip Radeljak (66) nije plaćao pričuvu za stan u zgradi na splitskim Mejama od 1998. do 2004. godine. Dug se popeo na 6200 kuna. S kamatama taj dug je danas gotovo 11.000 kuna. U Stano-upravi, tvrtki koja se brine o zgradi, kažu da je problem svih ovih godina bio u dostavi ovršnog zahtjeva jer nitko ne zna Radeljakovu adresu. Stan je u međuvremenu prebačen na tvrtku Leora, koja je u vlasništvu Dikanova sina Lea.
- Zbog nemogućnosti uručenja zahtjeva tražili smo dostavu preko oglasne ploče suda - kažu u Stano-upravi, koja se brine o 2000 zgrada. Kako doznajemo od stanara na Mejama, Radeljak ondje godinama nije plaćao ni vodu. Stanari kažu da su pokrivali njegove dugove jer su se bojali isključenja. Kako više nisu željeli plaćati troškove za Radeljakov stan, 2004. godine platili su postavljanje mjernih jedinica po kućanstvima.
Leora je dvije godine varala i Elektru.
- Od 1. ožujka. 2005. do 3. svibnja. 2007. zlouporabili su tarifu. Brojilo u poslovnom prostoru u Masarykovoj u Zagrebu bilo je prijavljeno u kategoriji kućanstva, a trebalo je biti u kategoriji gospodarstva - kažu u Elektri.
Paušal za kućanstva iznosi 19,52 kune, a za gospodarstvo 77 kuna. Elektra je 2007. prenamijenila tarifu i Leori ispostavila račun s razlikom koji je, kažu, ipak plaćen u roku.
- Leora uredno plaća pričuvu za stan na Mejama. Nije nam stigla nikakava opomena. U Zagrebu smo na vrijeme poslali dopis da prostor više nije u vlasništvu fizičke nego pravne osobe, ali je Elektri dugo trebalo da prenamijeni tarifu - tvrdi Leo Radeljak.

ZBOG RADELJAKA IMAMO POPLAVE U STANU
Dikanovi susjedi na Mejama tvrde da je, postavljajući staklo na terasu, začepio odvode slivnih voda. Zato su u stanu ispod njegova imali 20 poplava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...