Obavijesti

Show

Komentari 9

Sve ove filmove naši su glumci voljeli gledati dok su bili mali

Sve ove filmove naši su glumci voljeli gledati dok su bili mali
11

FESTIVAL O PRAVIMA DJECE 'Kapetan Mikula Mali' Damiru Markovini omiljeni je film, Marijana Mikulić obožavala je 'Družbu Pere Kvržice', G. Grgić 'Vlak u snijegu'

VIDEO

Izbor najdražeg domaćeg filma iz djetinjstva vratio je na trenutak i naše poznate glumce u vrijeme odrastanja i izmamio im osmijeh na lice. Goran Grgić, Kristina Krepela, Mirna Medaković, Damir Markovina, Dejan Aćimović, Gordan Bogdan i Marijana Mikulić odabrali su svoj omiljeni film uz koji su odrasli. Tako su zajedničkim snagama poduprli 4. Festival o pravima djece, koji će se u studenome održati u Osijeku. 

Birali su između osam ponuđenih filmova: 'Družba Pere Kvržice' (1970.), 'Vlak u snijegu' (1976.), 'Tajna starog tavana', (1984.), 'Čudesna šuma', (1986.), 'Vuk samotnjak' (1972.), 'Imam dvije mame i dva tate' (1968.), 'Kapetan Mikula Mali' (1974.) i 'Čudnovate zgode Šegrta Hlapića' (1996.). 

Goranu Grfiću najdraži film je 'Vlak u snijegu', Kristini Krepeli i Mirni Medaković 'Čudesna šuma', Damiru Markovini  'Kapetan Mikula Mali', Dejanu Ačimoviću i Gordanu Bogdanu 'Imam dvije mame i dva tate', a Marijani Mikulić  'Družba Pere Kvržice'.

Besplatna projekcija pobjedničkog filma održat će se 11. studenoga u kinu Tuškanac, a glasati možete i vi na Facebook stranici Festivala o pravima djece.

Izbor najdražeg filma iz djetinjstva uvod je u Festival o pravima djece koji Ured UNICEF-a u Hrvatskoj organizira u suradnji s Uredom pravobraniteljice za djecu, Hrvatskim filmskim savezom, uz partnerstvo Hrvatskog telekoma i Blitz Cinestara, te podršku Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba. Četvrto izdanje Festivala održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića. Festival će se paralelno održati u osam gradova, a većinu aktivnosti ugostit će Grad Osijek. Festival donosi brojna filmska ostvarenja za djecu i odrasle i prvi je inkluzivni festival u Hrvatskoj budući da je u potpunosti dostupan svoj djeci i odraslima. 

Osim najdražeg filma glumci su svoju potporu iskazali i snimajući naraciju za sve filmove koji će biti prikazani na festivalu, kako bi ih mogla pratiti slijepa i slabovidna djeca te odrasli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'
POBIJEDILA NA DORI 2003.

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'

Pjevačica se vraća s grupom Teens nakon više od 20 godina pauze, prisjetila se nastupa na Eurosongu, ali i iznenadnog odlaska sa scene

Nives Celzijus u prozirnoj haljini pokazala raskoš u Tisnom: 'Ovo je najbolje što Hrvatska ima...'
SPAS OD TOPLIJIH DANA

Nives Celzijus u prozirnoj haljini pokazala raskoš u Tisnom: 'Ovo je najbolje što Hrvatska ima...'

Nives svoje pratitelje često počasti 'vrućim' fotografijama, a sada je pozirala u bijeloj haljini