Obavijesti

Show

Komentari 6

Sve veći stres u 'Masterchefu': Karmen je pozlilo, a Ema, Ana i Maja idu u eliminacijski izazov

Sve veći stres u 'Masterchefu': Karmen je pozlilo, a Ema, Ana i Maja idu u eliminacijski izazov
3

Zahvaljujući kutijama iznenađenja kandidati su dobili dodatne namirnice, ali neki su zato kuhali 10 ili čak 20 minuta kraće. Pobjednik ovog rizičnog izazova bio je Ivan, koji je odigrao važnu ulogu u sljedećem zadatku

VIDEO

Kutija iznenađenja donijela je, osim namirnica, kandidatima još neka uzbudljiva iznenađenja. Naime, kad su otvorili kutiju koja se nalazila pred njima, na njihovim radnim jedinicama pored nekoliko namirnica, nalazila se još jedna kutija na kojoj je pisalo '10 minuta manje'. To je značilo da, ukoliko preuzmu rizik i otvore tu kutiju, za koju nisu znali krije li uopće dodatne namirnice ili je prazna, vrijeme kuhanja koje je iznosilo 55 minuta, skraćuje im se za deset minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:19

No svi su bili dovoljno hrabri te su otvorili i tu drugu kutiju, a ona je osim namirnica također skrivala još jednu kutiju koja je imala isto upozorenje – ako je otvore, vrijeme kuhanja smanjuje im se za dodatnih deset minuta, što znači da bi im za kuhanje ostalo svega 35 minuta. Stoga su se za otvaranje i treće misteriozne kutije odlučili samo neki.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Frano je prvi podignuo ruku sa željom da otvori treću kutiju, a isto su učinili još i Ema, Filip, Željka, Tomislav, Ivan, Roko, Karmen…, odnosno svi osim Maje i Zvijezdane koje su za kuhanje imale 45 minuta.

- Bit ću lud, idem napraviti krumpir salatu, umak od kozica, biftek sve to za 35 minuta. Rizično je, možda čak i uspijem - rekao je Frano koji je za svoje jelo iskoristio svaki sastojak, dok se Zvijezdana odlučila za domaću tjesteninu i popečke. Maja je ovoga puta izabrala raditi jednostavno jelo kako bi više vremena mogla posvetiti dekoraciji svog tanjura.

Nakon što je započelo zveckanje lonaca i pribora za jelo, a situacija u kuhinji iznimno radna, žiri koji se sastoji od chefova Stjepana Vukadina, Melkiora Bašića i Damira Tomljanovića, primijetio je kako Ivan jako dobro upravlja svojim vremenom, ali su komentirali kako ga to ponekad košta toga da si ne dopušta kreativnost. Na kraju žiri nije kušao sva jela nego samo ona koja su im 'zapela za oko' te su napomenuli kako smatraju da kandidati nisu preuzeli dovoljan rizik jer su se većinom odlučili radili s biftekom iz prve kutije.

Prvi tanjur koji je žiri odabrao probati, bio je Željkin koja nije htjela iskoristiti biftek. Probali su i Karmenino jelo koja je radila biftek, a iz svake je kutije, kaže koristila nekoliko namirnica.

- Prvi put mi je da sam među top kandidatima. Čak mi je došlo da se pitam što tu uopće radim jer možda nisam baš nešto - rekla je ona. Među kandidatima čije su jelo probali bilo je i Tihomirovo koji je također pripravljao biftek. Žiri je prozvao i Goranu koja je kombinirala velik broj namirnica te Ivana.

Odluka je bila jednoglasna - pobjednik jednog od najrizičnijih izazova do sada bio je Ivan, koji je u dućanu morao izabrati za sebe i ostale kandidate između jedne od tri varijante jela koje se jedu s određenim priborom. Na raspolaganju je bilo pet žlica, pet vilica i noževa te pet pari štapića. Kandidati koji su spremali jela za žlicu imali su na raspolaganju 50 minuta za kuhanje, kandidati koji su spremali za nož i vilicu 40 minuta, i kandidati koji su dobili štapiće 30 minuta.

- Ja ću svakako sa žlicom. Mislim da je vrijeme da napravim nešto jušno - izabrao je Ivan. Nakon što je kandidatima podijelio pribore za jelo i time odredio koju će vrstu jela kuhati, u dućanu su imali pet minuta i mogli su izabrati osam namirnica.

Klavdija napustila MasterChef kuhinju, presudila joj je riba
Klavdija napustila MasterChef kuhinju, presudila joj je riba

Stres pod kojim su se našli, teško je podnijela Karmen. Naime, pred kraj isteka vremena za kuhanje, ona se u jednom trenutku okrenula prema Gorani i rekla kako se ne osjeća dobro. Gorana i kandidati su priskočili u pomoć jer se Karmen osjećala sve slabije.

- Kad sam vidjela kako mi izgleda jelo, počela me hvatati panika i dogodilo se što se dogodilo - ispričala je kasnije Karmen koja se ubrzo opet uspravila, obavila pregled, te se na vrijeme uspjela vratiti da pred žiri donese svoje jelo.

U ovom su izazovu prema ocjeni žirija najbolji bili Zvijezdana i Tomislav koji će u sljedećem izazovu biti vođe timova.

- U prošlom gastroduelu bili smo su chefovi i nismo tu ulogu obavili dobro i sad imamo to priliku popraviti na najbolji mogući način -  zaključila je Zvijezdana.

Najlošije jelo napravile su Ema, Ana i Maja koje idu u eliminacijski izazov.

- Dobro kuhajte, dajte sve od sebe jer nekome će ovo biti zadnje kuhanje u MasterChefu - rekao im je Stjepan. Kako će izgledati eliminacijski izazov u kojem će biti tri kandidatkinje, pogledajte već u sljedećoj emisiji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'
ISPRIČALA DETALJE O MAJČINSTVU

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'

Marijin sin Mario će početkom svibnja napuniti pet mjeseci, a pjevačica je otkrila zašto se odlučila za to ime, tko joj je najveća podrška i zašto ne voli dijeliti sinove fotografije

Sydney Sweeney je plesala bez grudnjaka pa poručila: 'Žao mi je što imam sjajne grudi...'
PORUKA HEJTERIMA?

Sydney Sweeney je plesala bez grudnjaka pa poručila: 'Žao mi je što imam sjajne grudi...'

Glumicu je nedavno kritizirala holivudska producentica Carol Baum. Unatoč negativnim komentarima, Sydney je uživala s prijateljima u Meksiku
Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...
ČAROBNI DAN

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...

Bivša pjevačica i voditeljica u vezi je s Većeslavom Holjevcem, bivšim ragbijašom i unukom istoimenog bivšeg gradonačelnika Zagreba