Obavijesti

Show

Komentari 1

Svečanim podizanjem zastave službeno počeo Tjedan Porina

Svečanim podizanjem zastave službeno počeo Tjedan Porina
4

Organizatori su i ove godine pripremili mnogobrojna popratna događanja, koja će biti izvrsna uvertira u završnu dodjelu glazbene nagrade koja će biti 23. ožujka u Spaladium Areni

VIDEO

Tjedan Porina prepun je glazbenih i zabavnih događanja na različitim lokacijama u gradu, a predstavljen je u četvrtak na konferenciji za medije povodom četvrte godine održavanje dodjele Porina u Splitu. Službeni početak obilježen je ovaj vikend Disco Peškarijom i svečanim podizanjem zastave Porina na splitskoj Matejuški.

Najveća imena glazbene scene na ovogodišnjoj dodjeli Porina
Najveća imena glazbene scene na ovogodišnjoj dodjeli Porina

Najmlađi članovi Dječjeg zbora Srdelice uz podršku HPO-a Gradske glazbe Imotski u 12.30 sati podignuli su Porinovu zastavu, a podizanje zastave ispratio je i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Tim činom ujedno je i službeno započeo Tjedan Porina. 

Organizatori su i ove godine pripremili mnogobrojna popratna događanja, koja će biti izvrsna uvertira u završnu dodjelu glazbene nagrade koja će biti 23. ožujka u Spaladium Areni. Svi događaji su besplatni za sve posjetitelje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sinoć je na splitskoj Peškariji bio tradicionalni gradski tulum pod nazivom 'Disco Peškarija', a goste na ovom posebnom audio-vizualnom spektaklu rasplesao je DJ Ante Jakir uz gosta na saksofonu Marina Klarića. Večer je imala i humanitarnu notu za pošumljavanje opožarenog područja široke okolice Splita.

U četvrtak, 22. ožujka u 17 sati u Cornaro Hotelu najavljena je promocija drugog izdanja rasprodane, a itekako tražene knjige Ante Perkovića 'Sedma republika' i Nikole Čelana 'Baština - kako sam preživio splitske devedesete i prvih 10 godina TBF-a'. Na predstavljanju knjiga će sudjelovati izdavači knjiga, autor Nikola Čelan te akteri istih uz moderiranje glazbenog kritičara Hrvoja Horvata. 

Predstavljen je Tjedan Porina: 'Broj prijavljenih je rekordan'
Predstavljen je Tjedan Porina: 'Broj prijavljenih je rekordan'

U 19.30 sati u kinu Karaman pretpremijerno će se prikazati dokumentarni film Tonija Volarića 'Pope, vrati se'. To je prvi dokumentarni film o velikom novinaru, književniku i pjesniku Momčilu Popadiću. Njegovi prijatelji i suradnici otkrivaju malo poznate pojedinosti života i rada s legendarnim Popom te govore o djelu koje je za sobom ostavio.

Svi zainteresirani za besplatan ulaz mogu se javiti na: ulaznice@unison.hr do utorka 20.3. do 17 sati. Prvih 150 osoba koji se jave, moći će preuzeti kartu u četvrtak popodne od 17 h na blagajni kina Karaman. Posjetitelji će nakon toga u sklopu večeri 'Svoju zvizdu slidin' moći  na Morpurgovoj poljani od 21 sat uživati u nastupu benda Little Sister.

Na dan dodjele, u petak, 23. ožujka, već u 11 sati u kinoteci Zlatna vrata bit će predstava 'Od tišine do glazbe' uz druženje uzvanika u organizaciji HDS ZAMP-a, dok će se u 12.30 sati u Paradox Wine and Cheese baru predstaviti knjiga Zlatka Galla 'Splitska dica - od zidića do vječnosti'.

Večer je rezervirana za svečanu dodjelu glazbenih nagrada u Spaladium Areni s početkom u 19.45 sati čime će i službeno završiti Tjedan Porina.

Tijekom cijelog Tjedna Porina svi zainteresirani moći će posjetiti klub Split Circus (Spinčićeva 2B) u kojem će, osim hrvatskih bendova kao što su Los Santons i Rezerve, moći uživati i u slušaonicama izvođača koji su obilježili dosadašnjih četvrt stoljeća glazbene nagrade Porin, a u petak će se tamo održati i Afterparty Porina za širu javnost.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac