Obavijesti

Show

Sveti Bartolomej i sveti Ante slavili 13. lipnja u Kninu

Sveti Bartolomej i sveti Ante slavili 13. lipnja u Kninu
31

Proslavu Dana grada u Kninu obilježila je vruća, ali programom i mirisom roštilja bogata subota u ugodnoj hladovini parka preko puta Gradske uprave.

Proslavu Dana grada u Kninu obilježila je vruća, ali programom bogata subota. Temperatura koja se stalno vrtjela oko 30 stupnjeva nije spriječila brojne građane i njihove goste da uživaju u raznovrsnim događanjima, niti je smetala lokalnim ekipama koje su se natjecale na izlučnom natjecanju 4. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec. U ugodnoj hladovini parka preko puta Gradske uprave oni su do kasnih poslijepodnevnih sati pripremali ćevapčiće, ražnjiće, pljeskavice, vratinu i junetinu za gastro sud, dok su se okupljeni posjetitelji gostili gotovim PIK Vrbovec delicijama sa žara uz Kisko salate, hladno Osječko 1664 te gemišt graševine Vina Belje i Jamnice.

Za potpuni ugođaj bili su zaslužni grupa Joy i voditeljica Martina Validžić koji su prilikom svečanog otvaranja pozornicu prepustili Zboru udruge Matice umirovljenika grada Knina Zlatne godine i pučkom pjesniku iz sela Potkonje Nini Batiću. Šireći prijateljstvo bez granica oni su izveli nekoliko pjesama s područja Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a njihov kreativni sugrađanin autorsku recitaciju posvećenu voljenom gradu i njegovom zaštitniku. Već sam ovaj uvod bio je najbolja najava veselog cjelodnevnog druženja u čijem su središtu bile ekipe “Sveti Bartolomej” Josipa Blaževića, “Gurmani” Ante Gambirože, “Krijesnice” Marija Teskere, “Vodenjaci” Marija Lukića, “Vatreni dečki” Borisa Vojnovića te “Knin gourmet” Željka Šimunca.

Pazilo se na najsitnije detalje

Odlučni u namjeri da svoje kulinarsko umijeće na najbolji način predstave majstoru kuharu Dariju Lideu, chefu Marku Lučiću i predstavnici Kotanyija Olji Bajić, timovi su svoja jela doradili do najsitnijeg detalja, a najuspješniji u tome bili su predstavnici Udruge osoba s invaliditetom "Sveti Bartolomej" koji su osvojili vrlo visokih 168 bodova za izgled, okus i pravilnu pripremu. Drugo mjesto pripalo je “Krijesnicama” sa 160, dok su treći bili “Vatreni dečki” koji su skupili 155 bodova. Pobjednici su dokazali da u pripremi roštilja mogu ravnopravno uživati i osobe u invalidskim kolicima, što im je i bila namjera prilikom prijave.

Zlatni ćevap još samo u orahovici i Zagrebu

Nakon premijernog izdanja u Kninu, zlatni ćevap stiže u Orahovicu 21.6., no sve će oči biti uprte u finalni okršaj pobjednika izlučnih natjecanja, najboljih roštilj majstora Hrvatske, koji će ukrstiti svoje roštilj vilice 28. lipnja na zagrebačkom Bundeku.

4. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se u organizaciji 24sata i suorganizaciji grada Knina, uz podršku PIK Vrbovca, Škode, Peveca, Labuda, Kiska, Jamnice, Mlinara, Zvijezde, Vina Belje, Kotanyija, Konzuma, Osječkog 1664 te Iskona.

Prati specijalnu rubriku na 24sata.hr  u kojoj donosimo više informacija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Filip iz 'Braka' raznježio fanove: 'I kad nismo skupa, skupa smo'
REALITY SUPRUŽNICI

Filip iz 'Braka' raznježio fanove: 'I kad nismo skupa, skupa smo'

Iako se Tamara i Filip u početku nisu slagali, brzo su postali prijatelji i jedan od omiljenih parova ove sezone showa 'Brak na prvu'

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'
RASPRAVA DRUGIH KANDIDATA

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'

Karmen nije javno priznala da joj se sviđa Lovre, no Lovru je stavila na prvo mjesto po fizičkoj privlačnosti
Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu