Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
13 komentara

'Svojim kolegama iz Gavelle ću odgovoriti kad osjetim potrebu'

Kurbaša se tjednima trsi za vodeće mjesto u zagrebačkom kazalištu, ali s glumcima ne želi razgovarati. Poželio je zasjesti u fotelju ravnatelja zagrebačkog kazališta Gavella

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Već sam nekoliko puta istaknuo kako ću o svojoj kandidaturi za mjesto ravnatelja Gavelle govoriti kad osjetim potrebu, odbrusio nam je Robert Kurbaša i prekinuo telefonsku vezu.

Petar Glebov NOVI ČLAN Zvijezda sapunica Robert Kurbaša nova snaga u HDZ-u

Splitski glumac koji se proslavio ulogama u sapunicama 'Ponos Ratkajevih', 'Ljubav u zaleđu', 'Dolina sunca' poželio je zasjesti u fotelju ravnatelja zagrebačkog kazališta Gavella i prijavio na natječaj, koji će morati biti ponovljen. Kazališno vijeće za nijednog kandidata nije se usuglasilo s tri glasa kako bi ga mogli predložiti Odboru za kulturu.

Dusko Jaramaz/PIXSELL | Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Članovi vijeća nisu bili zadovioljni predloženim programima kandidata. Za Kurbašu bi se moglo reći da je i prije glasanja kazališnog vijeća bio - u zaleđu.

Tek što je objavio kandidaturu, u kojem su mu protukandidati bili aktualni ravnatelj Boris Svrtan te Saša Broz i Siniša Ružić, cijeli ansambl potpisao je peticiju protiv Kurbašina imenovanja, uz dodatak kako ‘on nema pojma o kazalištu’. Kurbaša o ničemu ne želi pričati, No, njegove kolege pričaju i pitanja su sve češća.

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL Ozren Grabarić sjajno igra glavnu ulogu u predstavi ‘Rikard III’

Zadnje se oglasio Ozren Grabarić (37), koji je u Gavellinu ansamblu od 2006. . U razgovoru za ‘Studio’ kazao je da nema ništa osobno protiv Kurbaše te da mu je neugodno razgovarati o tome. Ipak je istaknuo:

- Čovjeka uopće nismo viđali u Gavelli na našim predstavama, ne znam odakle mu ideja da bude ravnatelj. Dat ću otkaz u Gavelli ako bude izabran za ravnatelja i ako će politika i dalje tako nakaradno i nestručno kadrovirati - oštar je odgovorio Grabarić.

Luka Stanzl/PIXSELL NEMAJU VREMENA Doris Pinčić i Robert Kurbaša zatvorili 
su dječju igraonicu

Kurbaša je 2013. ušao u biznis s kolegicom Doris Pinčić Rogoznicom kada su otvorili dječju igraonicu. Nakon što mu je posao propao 2015., uhvatio se voditeljskog angažmana na predizbornim skupovima HDZ-a.

Kupid - igraonica | Autor: Nina Djurdjevic/PIXSELL Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL

Naši partneri pišu
Message