Obavijesti

Show

Komentari 25

Tajči i dalje čuva narančastu haljinu u kojoj je pjevala 1990.

Tajči i dalje čuva narančastu haljinu u kojoj je pjevala 1990.
17

Tu haljinicu odabrala je Višnja Trusić. Ona je u cijelosti bila zaslužna za tadašnji imidž mlade zvijezde. Višnja joj je izravnala inače prirodno kovrčavu kosu i promijenila šminku

VIDEO

Prije trideset godina u poznatoj narančastoj haljinici Tatjana Matejaš Tajči (49) pjevala je na Eurosongu u zagrebačkom Lisinskom. O toj haljinici, koju Tajči čuva već tri desetljeća, i danas se priča, a koreografija pjesme još je poznata, čak i mlađim generacijama.

Narančastu haljinicu odabrala je Višnja Trusić. Ona je u cijelosti bila zaslužna za tadašnji imidž mlade zvijezde. Višnja joj je uoči izbora za pjesmu koja će nas predstavljati na Eurosongu u Zadru izravnala inače prirodno kovrčavu kosu i promijenila šminku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:47

Pobrinula se i da joj Christian Dior bude sponzor, odnosno da joj redovito dostavlja šminku. Tajči se u ogledalu nije prepoznala. Kasnije je rekla da nije sklona promjenama, ali ako se već moraju dogoditi, neka budu drastične. Jako joj se svidio novi izgled koji desetljećima kasnije nije mijenjala.

Nastupom u Zadru osvojila je bivšu zemlju, a album “Hajde da ludujemo” tad je prodan u 300.000 primjeraka. Snimljen je u studiju “Rokoko” u Bošnjacima, čiji je vlasnik bio Želimir Babogredac, današnji direktor Croatia Recordsa. Glazbeni aranžman prepušten je onda mladome gitaristu Nikši Bratošu.

Tekst Zrinka Tutića u prvoj je verziji glasio “Hajde da beremo jagode”, što je Alka Vuica prepravila u “Hajde da ludujemo”. Malom urgencijom stvoren je megahit, čiji tekst i danas svi znaju. Uz A1 pjesmu, “Hajde da ludujemo”, na albumu su i hitovi “Ti nemaš prava na mene”, “Moj mali je opasan”, “Dvije zvjezdice”... pjesme joj je redom radio Zrinko Tutić.

- Htjela je njega. Sjetila se pjesme koje je napravio Massimu, ‘Stranac u noći’. Vjerovala je da će s njim pobijediti. Zrinko nije bio toliko zainteresiran za Tajči, više je tipovao na Massima - rekao je Edwin Softić.

I ona je prihvatila izazov: Tajči fanove počastila fotkom iz 87'
I ona je prihvatila izazov: Tajči fanove počastila fotkom iz 87'

On je buduću zvijezdu prvi put ugledao na Zagrebačkom festivalu 1987. godine, kad je pjevala “Noć od kristala”, i poželio od nje napraviti zvijezdu. Tajči se nalazila s njim, ali mu ništa nije vjerovala. Mislila je da je čudak s neobičnim idejama. Već sljedeće, 1988. godine, s poznatim bosanskim bendom Hari Mata Hari snimila je duet “Sedamnaest mi je godina”.

I dalje se nalazila sa Softićem, koji joj je tad organizirao gaže po bivšoj zemlji. S vremenom je uvidjela da je ozbiljan pa su počeli raditi. Jedan od nekad najjačih menadžera u estradne vode ušao je kao novinar tad jako slušane postaje Radio Velika Gorica. Pjevačima je dogovarao gaže u okolici rodnog Siska.

Nakon dvije godine suradnje s Tajči, Softić je osjetio da treba snimiti nešto svoje. I upoznao ju je s Tutićem. Njih troje daleko su dogurali. Tajči su se širom otvorila vrata estrade. Dobivala je na tisuće pisama na dan, imala je svoju lutku. Vrištala je sa svih naslovnica, časopisi s njezinim plakatima prodavali su se kao ludi.

Djevojke su po frizerskim salonima tražile frizuru kao Tajči, vlasnici klubova nisu pitali koliko košta njezin nastup. Svi su htjeli biti dio projekta Tajči. Pjevačica time nije bila impresionirana. I prije slave uz sebe je imala dva, tri prijatelja, a tako je ostalo i kasnije. U jednom od intervjua rekla je da je u petak, prije Jugovizije, nitko nije nazvao.

Nakon pobjede telefon joj danima nije prestajao zvoniti. Svi su joj odjednom htjeli čestitati, nudili pomoć. Tajči se držala Softića. Nakon pobjede u Zadru, na jugoslavenskom izboru za pjesmu Eurovizije, gaže su se zaredale, klubovi su bili premali.

Softić je procijenio da je vrijeme za velike turneje po dvoranama, ali ona baš i nije bila sretna, to nije bila glazba koju je željela pjevati. No u glazbu je, ionako je govorila, s toliko žara ionako ušla zbog nesretne ljubavi.

Tajci

U vezi s našim, danas poznatim glumcem bila je četiri, pet godina. Kad se vratio iz vojske, pričala je, on se promijenio i dalje više nije išlo. Tajči je silno pogodio taj prekid i nije znala kamo bi sa sobom. U prekidu je našla golemi motiv za rad, svu ljubav koju je osjećala za njega, pretočila je u posao. Zato je i vjerovala da je baš stoga pobijedila u Zadru.

- Silno je htjela ići u Ameriku i podržao sam je. Na jednoj večeri oprostila se od svih nas i svakome rekla što misli o njemu. Nekima nije bilo ugodno - rekao je Softić.

Tamo je Tajči našla mir. Udala se za Matthewa Camerona, s kojim je u braku dobila tri sina, Blaisea, Evana i Dantea. Pjevala je duhovne pjesme po crkvama, a nakon suprugove prerane smrti organizira duhovna krstarenja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:35
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin